Κρούσματα παραπλάνησης από εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε προγράμματα ΕΣΠΑ εις βάρος καταστηματαρχών



kozani31245356425677456

Αγαπητοί συνάδελφοι, επιχειρηματίες,

Σας προειδοποιούμε ότι τελευταία έχουν παρουσιαστεί πολλά φαινόμενα παραπλάνησης από εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε προγράμματα ΕΣΠΑ ή σε χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Η τακτική που εφαρμόζουν είναι συνήθως τηλεφωνική επικοινωνία με τον επιχειρηματία, ότι δήθεν ξεκίνησε το ΕΣΠΑ για ανακαίνιση της επιχείρησης του και με επιδότηση άνω του 50% και εξηγώντας του τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για την επίτευξη, έγκριση του προγράμματος.

Τελειώνοντας την τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποψήφιό, τον ενημερώνουν ότι θα του αποσταλεί με courier ο ενημερωτικός φάκελος και η υπογραφή συμφωνητικού για να προχωρήσει η διαδικασία με την προϋπόθεση με την παραλαβή του φακέλου να πληρωθεί και το ποσό των 90 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στις εταιρίες που αναφερόμαστε ήδη έχουν εξαπατηθεί χιλιάδες συνάδελφοι σ’ όλη την Ελλάδα. Γνωστοποιούμε επίσης ότι η υλοποίησης του ΕΣΠΑ βρίσκεται ακόμη σε στάδιο αναμόρφωσης και προσαρμογής με τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Προς αποφυγήν νέων παραπλανητικών φαινομένων οι μόνοι έγκυροι φορείς που μπορείτε να ενημερώνεστε είναι:

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για προγράμματα ΕΣΠΑ.
Οι περιφερειακές εταιρίες που έχουν μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.
Επιμελητήρια
Συνδικαλιστικοί φορείς κ.λ.π.

Στο Πανελλήνιο Σωματείο μπορείτε να αποταθείτε για πάσης φύσεως θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ και το LEADER.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6906082152, 2462400176

email: pansekte@gmail.com

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.