Συνάντηση των αρχηγών των Πυροσβεστικών Σωμάτων από τα Βαλκάνια στην Πτολεμαΐδα



sxoli_pirosveston_ptol

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου οι αρχηγοί των Πυροσβεστικών Σωμάτων των Βαλκανικών χωρών, σε μια ακόμη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη για περαιτέρω ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, οι Αρχηγοί των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας και φυσικά της Ελλάδας θα συμμετέχουν σε τετραμερή συνάντηση στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μια τέτοια συνάντηση με ατζέντα τα θέματα της πολιτικής προστασίας. Η σημαντική αυτή συνάντηση με βαλκανικό χαρακτήρα και διεθνές αντίκτυπο συμφωνήθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Τόσκα και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. 

Σκοπός της συνάντησης των τεσσάρων Αρχηγών και  του Περιφερειάρχη είναι ο από κοινού σχεδιασμός και η πραγματοποίηση μεγάλης κοινής άσκησης μεταξύ της Ελλάδος, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας και η οποία θα διεξαχθεί την άνοιξη στην Πτολεμαΐδα. Επίσης, στη συνάντηση θα αναπτυχθεί ο διασυνοριακός σχεδιασμός για την πρόληψη φυσικών καταστροφών, όπως είναι οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες κατά μήκος των συνόρων.

Ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε σχετικά: «τέτοιες συναντήσεις που γίνονται για πρώτη φορά, διασφαλίζουν και προασπίζουν την ασφάλεια των φυσικών μας συνόρων αλλά πρωτίστως δείχνουν τον δρόμο της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της εξωστρέφειας μεταξύ των λαών μας. Τα σύνορα δεν πρέπει να μας χωρίζουν, αλλά να μας ενώνουν και να δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας, της ασφάλειας και της κοινής συνέργειας των βαλκανικών χωρών». 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.