Πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες στην Κοζάνη – Το 2ο μέρος του αφιερώματος 169270562-56a2f01d3df78cf7727b389f

Άρωμα γυναίκας στην Κοζάνη: Δυναμικές γυναίκες επιχειρηματίες
Επιχειρηματικότητα γένους θηλυκού στην Κοζάνη

Επικεφαλής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, αυτοδημιούργητες ή άξιες διάδοχοι, επιχειρούν με ταλέντο, γνώση, τόλμη και αρχές. Αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των γυναικών που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στις επιχειρήσεις της Κοζάνης. Είναι πολλές και είναι σε όλους τους χώρους, σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Πλέον οι γυναίκες παίρνουν το επιχειρηματικό τιμόνι στα χέρια τους και δείχνουν, ότι παρ όλες τις δυσκολίες, έχουν το σημαντικότερο όπλο μαζί τους, τη θέληση.

Πολυμήχανες, έξυπνες, καταξιωμένες, είναι όλες τους άξιες συγχαρητηρίων γιατί μία γυναίκα, δεν είναι μόνο επιχειρηματίας, αλλά ταυτόχρονα υπηρετεί και άλλους ρόλους και όμως σε όλα άριστα!

Το KOZANILIFE.GR συνεχίζει το μεγάλο αφιέρωμα στην γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κοζάνη.

Κλικ εδώ για να δείτε το 1ο μέρος

Φυσικά, θα επακολουθήσουν και άλλα αφιερώματα γιατί είναι αδύνατον σε ένα μόνο μέρος να σας τις παρουσιάσουμε όλες.

Ας τις γνωρίσουμε!


 

1.

1l86rfstryujs5r6yujstr5yy6

Αργυρώ Βλασσερού
Επιχείρηση: Amaze Boutique
Κατάστημα Γυναικείας Ένδυσης
Βαλταδώρων 2, Κοζάνη
Τηλ.: 2461400726

Fashion Girl… Το κορίτσι της μόδας!

Η Ηρώ ζει στην Κοζάνη και διατηρεί το δικό της κατάστημα γυναικείας ένδυσης εδώ και 8 χρόνια. Σπούδασε Μαιευτική στο ΤΕΙ Πτολεμαΐδας, όπου αποφοίτησε πρόσφατα, ενώ η ορκωμοσία της έρχεται σύντομα. Η επιλογή της να σπουδάσει μαιευτική, ενώ ήδη διατηρούσε το δικό της κατάστημα, φανερώνει την αγάπη της για την γυναικεία υπόσταση.

Η ενασχόληση της με τη γυναικεία ένδυση δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού η μητέρα της, διατηρεί κατάστημα γυναικείας ένδυσης από το 1984 στην Κοζάνη. Η Ηρώ μεγάλωσε μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον, με γυναίκες, μόδα και λάμψη, δεν θα μπορούσε να διαλέξει άλλο δρόμο. Πρότυπο… ποια άλλη; Η μητέρα της η οποία αδιαμφισβήτητα της έδωσε ισχυρά εφόδια να βγει στο εμπόριο.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”531″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Είναι όμορφο να βλέπεις τις γυναίκες ευτυχισμένες και να δίνεις στην κάθε γυναίκα αυτό που μπορεί να υποστηρίξει, ανεξαρτήτως σωματότυπου. Να ξέρεις ότι η αυτοπεποίθηση που αποπνέει μία γυναίκα εν μέρει οφείλεται και σε σένα

Η Ηρώ είναι το κορίτσι της μόδας και τα πιο ισχυρά όπλα που διαθέτει, είναι ο δυναμισμός της, η ευγένεια του χαρακτήρα της και η αστείρευτη ανάγκη της να φροντίζει τις γυναίκες, σαν να πρόκειται για τον εαυτό της. Ο κόσμος της μόδας και της ένδυσης είναι ο φυσικός της χώρος, ενώ με το χαμόγελό της είναι πάντα δίπλα στις ανάγκες κάθε γυναίκας.

Στον δύσκολο χώρο του εμπορίου και της πώλησης η πορεία της δείχνει, ότι ανήκει στις γυναίκες όπου η αποφασιστικότητά της και ο δυναμισμός της, είναι τα πιο ισχυρά εφόδια για να βρίσκεται στην λίστα με τις επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες, ενώ το νεαρό της ηλικίας της το κάνει ακόμη πιο αξιοθαύμαστο!


 

2.

1sthjsdtjdyjrfykfujhkujf

Δεληπορανίδου Στέλλα
Επιχείρηση: Βήμα – Βήμα
Κατάστημα Υπόδησης
Βενιζέλου 7, Κοζάνη
2461036373

Βήμα Βήμα στην επιτυχία!

Η Στέλλα γεννήθηκε στην Κοζάνη και διατηρεί κατάστημα υπόδησης στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα, εδώ και δέκα χρόνια, έχει αντίστοιχο κατάστημα υπόδησης στην Καστοριά. Έχει περάσει Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη, η αγάπη της για τον αθλητισμό της έχει δώσει σημαντικές διακρίσεις. Στο φετινό Run Greece κατέκτησε την πρώτη σε θέση στην κατηγορία της, στη Δυτική Μακεδονία και την 3η θέση Πανελλαδικά.

Το εμπόριο και οι πωλήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού της, περνώντας για τα καλά στο dna της Στέλλας, αφού από πολύ μικρή ηλικία βρίσκεται στον χώρο, με τη μητέρα της να διατηρεί κατάστημα παιδικής ένδυσης για 40 ολόκληρα χρόνια. Η ίδια επέλεξε να ασχοληθεί με τον κλάδο του εμπορίου στην ηλικία των 18 ετών, μία ηλικία που συνηθίζει κανείς να μεγαλώνει και μόνο, εκείνη επέλεξε τις πωλήσεις.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”534″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ να ασχολούμαι με κάτι άλλο. Δεν με ενδιαφέρει η πώληση ως αποτέλεσμα και μόνο, η επικοινωνία με τον κόσμο, είναι ότι πιο δημιουργικό, είναι το οξυγόνο μου

Η μεγάλη αγάπη της Στέλλας είναι τα παιδιά και η επικοινωνία με τον κόσμο, είναι κάτι που την τροφοδοτεί και τη γεμίζει ενέργεια και αυτό την οδήγησε να επιλέξει τον συγκεκριμένο δρόμο.

Ηγετική, δυναμική, ακούραστη και πάντα χαμογελαστή, θα τη συναντήσει κανείς μέχρι αργά το βράδυ να απολαμβάνει τη γεμάτη μέρα, με την κούραση να μην την έχει αγγίξει! Ένα ακούραστο και δημιουργικό πνεύμα, με τεράστια αποθέματα δυναμισμού, τα οποία την καθιστούν μία καταξιωμένη επιχειρηματία.


 

3.

1ltyu7dlk7t6dekluy

Ιωάννα και Λίτσα Πατσιούρα
Επιχείρηση: Heavens Wedding
Κατάστημα Νυφικών – Οργάνωση Γάμου και Βάφτισης
Εκαταίου Μιλησίου 7, Κοζάνη
Τηλ.: 2461049234

Οι νεράιδες του γάμου και της βάφτισης

Δύο αδερφές κάνουν το τέλειο δίδυμο για να διατηρούν ένα κατάστημα νυφικών, ιδίως αν πρόκειται για τις αγαπημένες αδερφές την Ιωάννα και την Λίτσα. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κοζάνη, με καταγωγή από τον Κρόκο Κοζάνης. Οι δύο αδερφές, διατηρούν κατάστημα νυφικών από το 2009 στην Κοζάνη και η αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν, φέρνουν στο κατώφλι τους τις μέλλουσες νυφούλες. Η μητέρα των κοριτσιών είναι το “μαγικό” χέρι της επιχείρησης, που κάνει τις απαραίτητες πάντα μοδιστρικές διορθώσεις.

Η Ιωάννα, σπούδασε Μοντελίστ-Πατρονίστ (σχέδιο μόδας), στη Θεσσαλονίκη, ενώ διατηρούσε για αρκετά χρόνια δική της επιχείρηση οργάνωσης γάμου. Η αστείρευτη αγάπη της για δημιουργικότητα σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση, ξεδιπλώνεται μέσα από τη δουλειά της και το αποτέλεσμα είναι πάντα κάτι περισσότερο από εκθαμβωτικό.

Η πιο σημαντική στιγμή της γυναίκας είναι ο γάμος. Είναι εξαιρετικό να βλέπεις μία γυναίκα ευτυχισμένη τη μέρα του γάμου της και κατά ένα μέρος να αποτελείς και εσύ έναν λόγο γι’ αυτό

Η Λίτσα σπούδασε βρεφονηπιοκόμος στα Γιάννενα, ασχολήθηκε πολλά χρόνια με τις πωλήσεις και το Marketing. Λατρεύει να περιποιείται τις νύφες και να βάζει τη δική της πινελιά σε κάθε δημιουργία. Βασικό χαρακτηριστικό της Λίτσας είναι η τελειομανία της: με ότι καταπιάνεται πρέπει να είναι άψογο, όπως αρμόζει στις ιδιαίτερες αυτές στιγμές.

Το γεγονός ότι δουλεύεις για την πιο ευτυχισμένη μέρα ενός ζευγαριού, είναι από μόνο του ένας πολύ καλός λόγος να θέλεις να το κάνεις τέλεια

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”532″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Το δικό τους «πάντρεμα», ήταν ο καλύτερος συνδυασμός για να ανοίξουν μία επιτυχημένη επιχείρηση. Η εμπειρία, η γνώση τους και οι πολύ προσεγμένες επιλογές απέναντι σε πολύ σημαντικούς οίκους νυφικών, τις φέρνουν στο επίκεντρο ενός γάμου και τις καθιστά, μία από τις καλύτερες επιλογές.

Οι νεράιδες του γάμου Ιωάννα και Λίτσα, με το μαγικό τους ραβδί, μεταμορφώνουν κάθε επιθυμία σε πραγματικότητα στις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωή σας.


 

4.

1sari536783568536u5

Δέσποινα και Ντίνα Σαρρή
Επιχείρηση: Σαρρής Interiors
Δύο καταστήματα: Έπιπλα – Φωτιστικά – Είδη Σπιτιού – Δώρα
1) Τσιμινάκη 7, Κοζάνη – Τηλ.: 2461032709
2) Τακιατζήδων και Βαρβούτη 1, Κοζάνη – Τηλ.: 2461029775

Οικογενειακή υπόθεση 58 ετών

Οι αδερφές Σαρρή, Δέσποινα και Ντίνα, ζουν στην Κοζάνη και είναι γέννημα θρέμμα Κοζανίτισσες. Διατηρούν 2 καταστήματα επίπλων και ειδών σπιτιού. Πρόκειται για ένα αξιέπαινο παράδειγμα μίας οικογενειακής επιχείρησης, που από το 1959 μέχρι σήμερα, πέρασε επιτυχημένα από τη μία γενιά στην άλλη, έχοντας μια νέα επιχειρηματική αντίληψη. Συνήθως φαντάζει εύκολο και ελκυστικό να αναλάβεις μία επιχείρηση που προϋπάρχει, όμως δεν είναι και τόσο, κυρίως όταν η ιστορία αυτού του μαγαζιού μετράει 58 χρόνια.

Η Δέσποινα είναι αυτή που θέτει τα όρια, αφού ο κυρίαρχος ρόλος της είναι τα λογιστικά. Είναι η μεγαλύτερη αδερφή της οικογένειας και αυτή που «τράβηξε» μπροστά στο να συνεχίσει τη δραστηριότητα του πατέρα της. Σπούδασε “Computer accounting” στο ICBS στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία της στο χώρο του επίπλου ήταν προδιαγραμμένη, αφού για εκείνη ο χώρος ήταν τόσο γνώριμος και ταυτόχρονα τόσο ελκυστικός.

Είναι μία διαρκής πρόκληση να δημιουργείς ωραία πράγματα, να ξεπερνάς τον εαυτό σου, να δίνεις στους ανθρώπους αυτό που χρειάζονται στον πιο ιδιαίτερο χώρο τους, το σπίτι τους

Η Ντίνα, είναι η μικρότερη αδερφή της οικογένειας Σαρρή. Σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση στην ΑΚΤΟ στη Θεσσαλονίκη. Είναι αυτή που βάζει την υπογραφή της στις πιο σημαντικές λεπτομέρειες, στις παραγγελίες και στη διακόσμηση. Παρότι είναι πιο μικρή, είναι αυτή που θέτει κρίσιμες και στρατηγικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της επιχείρησης.

Ο χώρος του επίπλου είναι συναρπαστικός κυρίως γιατί κατά κάποιο τρόπο είσαι στο σπίτι του κόσμου, χωρίς να είσαι

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”533″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι επιτυχημένο αν οι ίδιες δεν δούλευαν με σεβασμό και αγάπη και αν δεν έβαζαν τη δική τους επιχειρηματική αντίληψη στην επιχείρηση. Η μεθοδικότητα, ο επαγγελματισμός και συλλογικότητα τους, τις καθιστά να βρίσκονται στις πιο αξιόλογες επιλογές στο χώρο του επίπλου.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν το απόλυτο κίνητρο, την μακροπρόθεσμη επιτυχία και την κληροδότηση στις επόμενες γενεές και αυτό φαίνεται να έχει επιτευχθεί στην επιχείρηση που διατηρούν οι αδερφές Σαρρή στην Κοζάνη.


 

Το KOZANILIFE.GR θα συνεχίσει τα συγκεκριμένα αφιερώματα με σκοπό την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητα της Κοζάνης.

 

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

3 σχόλια στο άρθρο “Πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες στην Κοζάνη – Το 2ο μέρος του αφιερώματος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.