Αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Μακεδονομάχων» – Συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης παραχώρησης στο Δήμο Κοζάνης



zzzjtgfrdsjyrsdkytdkuy

Η Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση της συμφωνίας παραχώρησης του Στρατοπέδου «Μακεδονομάχων» και τμήματος του πρώην στρατοπέδου «Ψυχογιού» (στρατιωτικό γήπεδο) από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Κοζάνης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για τη πόλη.

Η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας με τη σχετική εξαγγελία.

Σε συνέχεια των παραπάνω, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα, του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Κοζάνης, Κων/νου Δεσποτίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, με αντικείμενο την παραχώρηση των παραπάνω εκτάσεων στο Δήμο Κοζάνης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Λάρισας, Δημήτρης Μαβίδης εκπροσωπώντας τον Δήμο Λαρισαίων, καθώς υπάρχει αντίστοιχο αίτημα παραχώρησης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα βασικά σημεία της συμφωνίας και ορίστηκε ο οδικός χάρτης με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι την υπογραφή αυτής.

Επισημαίνεται, η στρατηγικής σημασίας επιλογή του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Κοζάνης ως του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της Δυτ. Μακεδονίας, αφενός με την αξιοποίηση της έκτασης του στρατοπέδου «Μακεδονομάχων», καθώς αυτή συνδυάζεται με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Κοζάνης και τη προοπτική τόσο της ένταξης αυτών των εκτάσεων στις νέες επεκτάσεις που προβλέπονται στο ΓΠΣ και τη λειτουργική σύνδεση των νέων χρήσεων (Διοικητικό Κέντρο του Δήμου) με τις υφιστάμενες γειτνιάζουσες χρήσεις κοινόχρηστου και κοινωφελούς χαρακτήρα (Δημοτικό πάρκο, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, νέα Βιβλιοθήκη, Ωδείο κ.άλ.), και αφετέρου με την ενσωμάτωση του τμήματος του πρώην Στρατοπέδου «Ψυχογιού» (Στρατιωτικό γήπεδο), στις εγκαταστάσεις και στη λειτουργία του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.