Ο Μ. Δημητριάδης για τις αποφάσεις ένταξης στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας δύο προνοιακών δομών



xkydkystkydstkystdkysjyrsykiufifuyrfu

Καλά νέα φέρνει η υπογραφή της απόφασης ένταξης δύο σημαντικών προνοιακών δομών στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, το κέντρο διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ Εορδαίας και η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Κοζάνης.

Είναι μία σημαντική πράξη για το αναπηρικό κίνημα της περιοχής μας και των προνοιακών μας δομών. Ειδικά το κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ είναι η λυτρωτική ολοκλήρωση ενός μακρύ δρόμου προσδοκιών, ελπίδας και αυταπάρνησης του αναπηρικού κινήματος αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την εναγώνια διατύπωση του αιτήματος έφτασε επιτέλους η στιγμή της δικαίωσης. Σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση δια του Περιφερειάρχη, η Διαχειριστική Αρχή αυτής και ο διαχρονικός αγώνας του κόσμου της αναπηρίας, στον οποίο ανήκω και ο ίδιος ως γονέας.

Η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ στην περιοχή του νοσοκομείου συμβάλλει στη συγκρότηση ενός ισχυρού συμπλέγματος εκπαίδευσης και παροχών υγείας στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη δομή μαζί με το νοσοκομείο και το ΤΕΙ νοσηλευτικής Πτολεμαΐδας θεμελιώνει έναν αναπτυξιακό πόλο δημόσιας υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης στην περιοχή.

Μίμης Δημητριάδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.