Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη συνάντηση επιμόρφωσης στο πεδίο της παιδικής προστασίας στην Κοζάνη



kozani_zografia

Το Δ.Σ του Π.Τ. ΣΚΛΕ Δυτ. Μακεδονίας, ευχαριστεί θερμά τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην διήμερη επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κοζάνης από τις 24 εως και 25 Νοεμβρίου, με συγκεκριμένες θεματικές που εντάσσονται στο πεδίο της παιδικής προστασίας.

Η συνάντηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α) και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Lumos, και στηρίχθηκε σε υλικό που παρείχε ο φορέας Lumos (www.wearelumos.org), ο οποίος έχει ως αποστολή την αντιμετώπιση της ιδρυματοποίησης παιδιών σε όλο τον κόσμο έως το 2050.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κοζάνης, Κοινωνικοί Λειτουργοί του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων, των προγραμμάτων «Βοήθεια Στο Σπίτι», των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Γ. Νοσοκομείων, των Κέντρων Κοινότητας, των ΚΔΑΠ-μεΑ, των Κέντρων Πρόληψης, του Συμβουλευτικού Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών, του ΚΕ.Δ.Δ.Υ και Σ.Μ.Ε.Α.Ε, του Κέντρου Κράτησης Καταστήματος Γρεβενών, καθώς και απόφοιτοι Κοινωνικοί Λειτουργοί. Επίσης μας τίμησαν από μακριά η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Μεσολογγίου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και Κοινωνικός Λειτουργός στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» Δ. Μουζακίου.

Την εκπαίδευση υλοποίησε επιστημονικά τεκμηριωμένα η Αντιπρόεδρος Α΄ του ΣΚΛΕ κ. Όλγα Βερυκάκη αναλύοντας θεματικές όπως:

Παιδική Προστασία
Αναδοχή
Υποστήριξη γονεϊκού ρόλου – Σχολές Γονέων

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Κοζάνης κ. Γεώργιο Σιαμπανόπουλο για την στήριξη και παραχώρηση του χώρου για την επιτυχή υλοποίηση της επιμόρφωσης.

Ο αριθμός των συμμετοχών δείχνει πόσο σημαντική αξιολογείται η επιμόρφωση και η συνεχής εκπαίδευση από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς. Ο ΣΚΛΕ αγωνίζεται και διεκδικεί την καθολική εφαρμογή της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσει τη συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε όλους τους τομείς παιδικής προστασίας στην χώρα.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                            Η Γεν. Γραμματέας
Αναστασία Βαβλιάρα         Ευγενία Γούλια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.