Λ. Μαλούτας: «Εντελώς προσχηματική η διαβούλευση για τη μελέτη του Σιδηροδρομικού ακινήτου ΟΣΕ Κοζάνης»maloutas_tetragoni

Η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου προσκάλεσε σε συνεδρίαση την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου  με θέμα :
“Διαβούλευση για την Ειδική πολεοδομική μελέτη γενικού σχεδιασμού ανάπτυξης Σιδηροδρομικού ακινήτου ΟΣΕ Κοζάνης”.

Η ουσιαστική συζήτηση για το θέμα θα γίνει σε κάθε περίπτωση σε Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα θίξουμε θέματα όπως :
•    Του χαρακτηρισμού “Σιδηροδρομικού ακινήτου ΟΣΕ Κοζάνης”, και όχι δημοτικού, (αλήθεια δεν παραχωρήθηκε 😉
•    Των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που παρατίθενται στο υλικό της διαβούλευσης, χωρίς αυτές να είναι εγκεκριμένες από το Δημοτικό Συμβούλιο.
•    Των ειδικότερων  ρυθμίσεων της Ειδικής πολεοδομικής μελέτης.
•    Της μη διασύνδεσης των οδών Αριστοτέλους και Βογατσικού με  τους δημοτικούς δρόμους κάτω από το χώρο του ΟΣΕ.

Ο άμεσος διάλογος με τους πολίτες για θέματα που αφορούν την πόλη είναι απαραίτητος, απόλυτα επιθυμητός και σίγουρα δημιουργικός.

Υπό ποίες συνθήκες όμως ;

Τονίζεται εξ αρχής ότι ο άμεσος διάλογος με τους πολίτες για θέματα λειτουργίας της πόλης είναι απαραίτητος, απόλυτα επιθυμητός και σίγουρα δημιουργικός. Υπό ποιες συνθήκες όμως;

Δυστυχώς όχι, με τις προϋποθέσεις της χθεσινής (; ) πρόσκλησης
Είναι αδύνατο να μην επισημάνουμε τις ημερομηνίες και ώρες των συνεδριάσεων.
Η πρόσκληση για συνεδρίαση είναι για το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (σήμερα), της Αγίας Αικατερίνης, στις 2 το μεσημέρι.
Η επαναληπτική συνεδρίαση, σε περίπτωση μη απαρτίας, θα γίνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, του Αγίου Στυλιανού, στις 11 το πρωί. 

Είναι φανερό πως η επαναληπτική συνεδρίαση της Κυριακής θα γίνει τυπικά, χωρίς απαρτία, με παρουσία ελάχιστων μελών της επιτροπής διαβούλευσης, όπως πάντα, μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου …. Κάτι για το οποίο ο κ. Ιωαννίδης άσκησε σκληρή κριτική κατά το παρελθόν.

Η δημοτική αρχή λοιπόν επιλέγει για τη διαβούλευση μια εντελώς τυπική διαδικασία, αφού οι ημέρες συνεδρίασης είναι όχι μόνο Σαββατοκύριακο αλλά και ημέρες εορτών  χωρίς να κρατά καν τα προσχήματα !

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Λ. Μαλούτας: «Εντελώς προσχηματική η διαβούλευση για τη μελέτη του Σιδηροδρομικού ακινήτου ΟΣΕ Κοζάνης»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.