Συμμετοχή συνόλων κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης σε Πανελλήνια συνάντηση στη Λάρισα



8o867d7dsi765si65si65asuj6siΤο Σύνολο Κιθάρας FirePlay και το μικρό σύνολο κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας στη Λάρισα.

Το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας, που πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017. Διοργανωτής είναι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει η Νάνση Χατζή, καθηγήτρια του Δ.Ω.Λ. Τη φετινή διοργάνωση με θέμα «Η Κιθάρα και άλλα νυκτά όργανα», θα τιμήσει με την παρουσία του το κιθαριστικό ντουέτο Νίκου Παναγιωτίδη και Σπύρου Ηλιάδη.

Η συνάντηση εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ετήσιου κύκλου συναυλιών των συνόλων που παίρνουν μέρος στις συνεργαζόμενες πόλεις και ως στόχο έχει να φέρει σε επαφή νέους κιθαρίστες που απολαμβάνουν την ομαδική καλλιτεχνική δημιουργία.

Λίγα λόγια για το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης:

Το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης τον Δεκέμβριο του 2011, με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ωδείου, κ. Γ.Τζούκα.

Αποτελείται από μαθητές την Κατωτέρας και Μέσης τάξης της κιθάρας του ωδείου. Το σύνολο κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης εμφανίστηκε στις Συναντήσεις Κιθαριστικών Συνόλων, που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (Μάρτιος 2012, Μάρτιος 2013, Μάρτιος 2014, Μάρτιος 2015, Μάρτιος 2016), στην 2η και 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας (Μάρτιος 2012, Μάρτιος 2013, Απρίλιος 2017), στην Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (Νοέμβριος 2012, 2013,2014,2015), στις «Ημέρες κιθάρας» Βέροιας (Απρίλιος 2015), στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας για τα Ιωάννινα» (Ιανουάριος 2017), σε συναυλίας και εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς της Κοζάνης ( ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, «Άρσις»), καθώς και στο 1ο Φεστιβάλ κιθάρας Μακεδονίας (Καστοριά, Μάρτιος 2016).

Το σύνολο αποτελούν οι: Ζιάμπρας Αίολος, Καλαϊτζής Παναγιώτης, Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Παρανόμου Κατερίνα, Σταμκόπουλος Ευθύμης, Τσιάρτα Ειρήνη, Τσίγγας Δημήτρης.
Μπάσο: Χανιώτη Βασιλική
Διδασκαλία- διεύθυνση συνόλου : Ελένη Τσιλιπάκου

ΜΙΚΡΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Η μικρή ορχήστρα κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2013. Αποτελείται από σπουδαστές κιθάρας, που βρίσκονται στα πρώτα τους μουσικά βήματα. Η ομαδική μουσική δημιουργία , η όξυνση των μουσικών αντανακλαστικών, η ικανοποίηση ενός άρτιου αποτελέσματος, υπήρξαν καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά οι λόγοι ύπαρξης του μουσικού αυτού συνόλου.

Το σύνολο αποτελούν οι: Αποστολίδου Όλγα, Γεωργιάδη Δέσποινα, Γεωργίου Μαρία, Γκούβα Δήμητρα, Δεσποινιάδου Ρίκα, Ζιάμπρας Αίολος, Καραμούζα Μάγδα, Κυριακίδου Άννα, Μανώλα Αριάδνη, Μαυροματίδης Αντώνης, Μαυροματίδης Σταύρος, Μιχαηλίδου Θεοδώρα, Μπαντώλας Κυριάκος, Παπαστέργιος Θωμάς, Πασιάκος Γιάννης, Πατσιού Αναστασία, Πιτένης Θοδωρής, Ράπτη Ελισάβετ, Ριζόπουλος Γρηγόρης, Σιδηροπούλου Κωνσταντίνα, Στάθης Κωνσταντίνος, Σταθόπουλος Άρης, Ταγτεβερενίδης Δημήτρης.
Διδασκαλία-Διεύθυνση συνόλου: Ελένη Τσιλιπάκου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.