3 στα 3 για τους αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης στο Διεθνές Πρωτάθλημα G1 του Taekwondo



a54r6ya5r64u5awui5w6ui65i56

Το τριήμερο 17-19 Νοεμβρίου διεξήχθη στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων το Διεθνές Πρωτάθλημα G1 του Ολυμπιακού αγωνίσματος του Taekwondo με την επωνυμία Greece Open 2017. Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μιας και ήταν βαθμολογούμενη και τη διεξαγωγή της ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία και η Ένωση Taekwondo Νοτίου Ελλάδος. 220 Σύλλογοι και Εθνικές Ομάδες από 30 χώρες με τους αθλητές να αγγίζουν τους 1000, έλαβαν μέρος σε αυτό το μεγάλο γεγονός που διοργάνωσε η χώρα μας. Μια διοργάνωση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες άλλων χωρών.

Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Πρωταθλητές από κάθε Ήπειρο, από την μακρινή Αυστραλία μέχρι την Ιαπωνία, Αφρική και Ευρώπη ήταν παρόντες. Στην διοργάνωση έλαβε μέρος ο αθλητής της Εθνικής Ομάδας της Αμερικής, ο 39χρονος Steven Lopez. 3 φορές Ολυμπιονίκης και 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ένας θρύλος του Taekwondo. Πολλοί νεότεροι αθλητές είχαν την ευκαιρία να δουν όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος.

Από τον Σύλλογο της πόλης μας Μακεδονική Δύναμη συμμετείχαν 3 αθλητές όπου και οι 3 κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών, ο λόγος για τους:

1. Τεληκωστόγλου Αποστόλης του Κων/νου, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Συλλόγου μας ο οποίος μετά από 3 αγώνες κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιακή κατηγορία των -80kg και πήρε και από αυτή του τη συμμετοχή τους βαθμούς που του δίνουν την Πρώτη θέση έναντι όλων των αθλητών εν όψει των Εθνικών υποχρεώσεων για το 2018.

2. Παπαδόπουλος Χρήστος του Σωκράτη, Πρωταθλητής Εφήβων το 2017, που κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των -78 kg.

3. Μπουντιούκος Σπινάρης Νικόλαος του Εμμανουήλ, που κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -78 kg.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής κ. Αλμασίδης Χρήστος είπε τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τους αθλητές μας. Στο Σύλλογο υπάρχει μια συνέχεια των μεγάλων διακρίσεων που αποδίδει εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια με υπομονή, επιμονή, πειθαρχία, πίστη μα πάνω απ’ όλα πολύ σκληρή δουλειά. Στο μέλλον θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις διότι υπάρχει ένα έμψυχο υλικό που εργάζεται μεθοδικά».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές για τη συμμετοχή και την διάκρισή τους και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους κυρίους Θεοδωρίδη Θεόδωρο μέλος του Συλλόγου και Αντιπρόεδρο της ΕΛ.Ο.Τ. για τη διαρκή παρουσία και συμπαράσταση προς τον Σύλλογο καθώς και τον προπονητή του Δαναού Ωραιοκάστρου και προπονητή της Εθνικής μας Ομάδας κ. Ευφραιμίδη Παντελή όπου φιλοξενεί τον αθλητή του Συλλόγου μας Τεληκωστόγλου Αποστόλη, μιας και είναι φοιτητής στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Θες/νίκης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.