Πτολεμαΐδα: Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοέμβρηsilalitirio_pame_kozaniΤο ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοέμβρη ώρα 18:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας για να τιμήσουμε την 44η επέτειο του ηρωϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα των συνταγματαρχών .

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ παραμένουν επίκαιρα και είναι στο επίκεντρο της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μετά το πέσιμο της χούντας, και των προηγούμενων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό για την επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης και του λαού όλα αυτά τα χρόνια αλλά με οργανωμένο τρόπο, έχοντας τη στήριξη του κεφαλαίου και όλων των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, εφαρμόζουν αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική εξαπολύοντας ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Καλούμε την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια συνολικά στη βάρβαρη εκμεταλλευτική πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου. Να βάλουμε τις βάσεις να περάσουμε στην αντεπίθεση για να μπορέσουμε τον πλούτο που παράγουμε να τον αξιοποιήσουμε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας.

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 αγωνιστικά, μαχητικά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο κατοικίας.

Διδασκόμαστε – εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.