Ανυπολόγιστες καταστροφές από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική – 16 οι νεκροί από την κακοκαιρία



eleus13

Σε Μάνδρα Αττικής και Νέα Πέραμο συνεχίζουν να μετρούν θύματα και πληγές από το καταστροφικό πέρασμα της θεομηνίας που έπληξε τις περιοχές σήμερα τα ξημερώματα, ενώ όσο πέφτει η νύχτα μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους.

Στις περιοχές που χτύπησαν τα φυσικά φαινόμενα συνεχίζονται οι έρευνες για τα άτομα που αγνοούνται, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης κάποιων ζημιών, αλλά και εργασίες προστασίας από μία νέα νεροποντή. Η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει αρκετά, ωστόσο τα προβλήματα είναι τεράστια, ενώ πολλοί κάτοικοι δεν έχουν που να μείνουν τη νύχτα.

Την ίδια ώρα όμως τα δυσάρεστα νέα συνεχίζονται καθώς ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τους νεκρούς να είναι πλέον 15, ενώ άνθρωποι αγνοούνται. Την ίδια ώρα, 17 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

eleusina6

– Το σκοτάδι πλέον δυσκολεύει πολύ τις έρευνες των Αρχών, καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν τις 20:00. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

-Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 19:20. Αποφασίστηκε ότι η σημαία στη Βουλή θα κυματίζει μεσίστια ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια για το κοινωνικό μέρισμα, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

-Οπως έγινε γνωστό στις 19:16, οι δύο σοροί αντρών που εντοπίστηκαν από το λιμενικό στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου ανήκουν σε δύο ανθρώπους που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -ένας 81χρονος άντρας και ένας 55χρονος.

-Επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου βρισκόταν σε εξέλιξη μετά τις 19:00 από την Πυροσβεστική στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο.

– Για μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σε διάγγελμα του για τις πλημμύρες λίγο μετά τις 18:35 κήρυξε εθνικό πένθος για τη μεγάλη τραγωδία.

katastrofi-megara-4

10 τραυματίες, η μια γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση

Την ίδια ώρα δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί με τραύματα, κατάγματα κ.λπ. και υποθερμία στο Θριάσιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μια γυναίκα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση καθώς έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Μία γυναίκα έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο Νοσοκομείο, άλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Τρεις οι αγνοούμενοι

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ηλικιωμένος, βρίσκεται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη και αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων.

Τα άλλα δύο άτομα είναι εγκλωβισμένα σε βενζινάδικο, στο 2ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθήνας-Θηβών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν έχουν τις αισθήσεις τους και ότι δεν απαντούν στις φωνές των πυροσβεστών. Το σημείο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν.

Και αύριο κλειστά τα σχολεία

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, που μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία.

katastrofes-mandra-autokinita-7

600 κλήσεις στην πυροσβεστική

Η πυροσβεστική έχει λάβει 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων καθώς και απεγκλωβισμούς 86 ατόμων (στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας) από σπίτια και αυτοκίνητα.

Τις τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν δυνάμεις από όλη την Αττική καθώς και από όμορους νομούς και στο σύνολό τους είναι 190 Πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 55 οχήματα. Συνολικά έχουν σχηματιστεί 70 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

Xωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές

Την ίδια ώρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που από το μεσημέρι ξαναχτυπά με σφοδρότητα την περιοχή πολλές περιοχές σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, λόγω καταστροφών στα δίκτυα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.