Μ. Δημητριάδης: «Πρωτοφανές για υπό δημιουργία κόμμα να λένε ότι οι ψηφοφόροι του ψήφισαν ενάντια στην κυβέρνηση»mimis_dimitriadis17

«Είναι απέναντι σε κάθε λογική, κάθε κουλτούρα, κάθε ιστορικό δεδομένο μία τέτοια προσέγγιση»

Είναι πρωτοφανές να λένε στελέχη της κεντροαριστεράς ότι οι 210.000 ψηφοφόροι για τη δημιουργία ενός νέους κόμματος και μάλιστα της κεντροαριστεράς, είναι 210.000 ψήφοι ενάντια στην κυβέρνηση, δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Είναι απέναντι σε κάθε λογική, κάθε κουλτούρα, κάθε ιστορικό δεδομένο μία τέτοια προσέγγιση» επισήμανε ο βουλευτής, σημειώνοντας πως είναι θετικό ότι ψήφισαν 210.000 άνθρωποι για την έναρξη δημιουργίας ενός κεντροαριστερού φορέα, ωστόσο, «έχει πολύ μεγάλη σημασία το παρακάτω αφήγημα».

«Μας ενδιαφέρει το πού θα καταλήξει. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό, με δεδομένο ότι η κεντροαριστερά στη χώρα μας έχει παρεκκλίνει των στρατηγικών της επιλογών ιστορικά και έχει ταυτιστεί και συμμαχήσει με τον νεοφιλελευθερισμό. Να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η νέα προσπάθεια ανασυγκρότησης αυτού του πολιτικού χώρου. Σαν κόμμα της Αριστεράς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την πιθανότητα προοπτικής εναλλακτικής πολιτικής προσέγγισης σε στρατηγικά ζητήματα από την ελληνική κεντροαριστερά» εξήγησε.

Παρατήρησε δε πως «το ΠΑΣΟΚ προγραμματικά έχει υιοθετήσει όλη τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα -την τελευταία δεκαετία και σε επίπεδο κυβερνητικό, ως κόμμα που συμμετείχε σε κυβερνήσεις μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ και σε κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά […] έσυρε τη χώρα στα μνημόνια, υιοθέτησε τα μνημονιακά προγράμματα σαν να ήταν δικά της, με αυταπάρνηση και επιμονή κόντρα σε κάθε παράδοση της λαϊκότητας».

Σχετικά με το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή, ο βουλευτής ανέφερε πως η κυβέρνηση δίνει μορφή και περιεχόμενο στην περιφερειακή λειτουργία της χώρας και στην περιφερειακή οργάνωση της παραγωγής και της πολιτικής. «Για πρώτη φορά με έναν αρκετά μεθοδικό και οργανωμένο τρόπο και παρούσα όλη την πολιτική εξουσία γίνεται μία τεκμηριωμένη συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα αναπτυξιακά περιφερειακά προτάγματα» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «πηγαίνει ασυνήθιστα καλά» και ότι «έχουν επιλυθεί τα σημαντικότερα επίδικα της συνολικής διαπραγμάτευσης και του συνολικού προγράμματος».

«Φαίνεται ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει, όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι θετικοί -πρωτοφανώς θετικοί για τα ελληνικά δεδομένα- έχουμε τη φερεγγυότητα και την εγγύηση ότι εμείς είμαστε η πολιτική δύναμη, η οποία αυτά που υπογράφει, αυτά που συμφωνεί, τα υλοποιεί και τα εντάσσει στη στρατηγική της υπέρ της δίκαιης ανάπτυξης» υπογράμμισε. Σημείωσε δε ότι «η ΝΔ έχει μείνει στο 2014, ακόμη διαχειρίζεται αυτό το τραύμα της, δηλαδή πώς έχασε την εξουσία, πώς το δικό της μνημονιακό αφήγημα, που υιοθετούσε πλήρως τις προτάσεις των δανειστών, άλλαξε».

Από συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.