Εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα με θέμα: «Ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται»5zjtrsjktrsjtyrsjtiugkuyfufΤην Κυριακή 19 Νοεμβρίου 11:30 π.μ στο αμφιθέατρο που Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (25ης Μαρτίου και Γουμεράς γωνία), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και επίσημο καλεσμένο τον πρόεδρο της, κύριο Φιλόπουλο Ευάγγελο με θέμα:

«Ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται»

Η μάχη κατά του καρκίνου είναι μία μάχη για μία καλύτερη ζωή, είναι μία μάχη που αφορά όλους μας. Η υπόθεση καρκίνος είναι υπόθεση ζωής. Είναι υπόθεση με την οποία πρέπει να αναμετρηθούμε προσωπικά ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί σαν κοινωνία.

Είναι κυρίως μία συνεχής προσπάθεια να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες. Να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί όσους έχουν ανάγκη.

Δεν πρέπει να στιγματίζουμε τους ανθρώπους που έχουν καρκίνο , οι καρκινοπαθείς δεν είναι «θλιβερά ποσοστά θνησιμότητας». Αγωνίζονται και προασπίζονται την αξία και την ιερότητα της ζωής, για αυτό θα πρέπει να τους σεβόμαστε.

Γιατί και το να ζεις με καρκίνο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ζεις ευτυχισμένα.

Δεν φοβόμαστε τον καρκίνο τον αντιμετωπίζουμε . Ο καρκίνος είναι η αφορμή. Η ευζωία είναι ο στόχος και αυτόν μπορούμε να τον πετύχουμε με τη θέληση μας, την αγάπη και την κοινή δράση όλων μας.

Ο κύριος Φιλόπουλος θα αναλύσει το θέμα : « Κατανοώντας τον καρκίνο. Διαλύοντας το μυστήριο, τις προκαταλήψεις, τις παρανοήσεις και τις αδικίες» , εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης θα μας μιλήσει για την σπουδαιότητα της πρόληψης και η ψυχολόγος Μαίρη Βαρβαρούση θα μας εξηγήσει πως αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας για τον καρκίνο.

Θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο Κυριάκος Παπουλίδης.

Συνεργαζόμενοι φορείς ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το Βόρειο Πεδίο.

Βιογραφικό «Wincancer»

Ο Δημήτρης Σιάχος οραματίστηκε και το δημιούργησε το Wincancer, όταν για τρίτη φορά στη ζωή του, ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Ξεκίνησε ως βιωματικό διαδικτυακό ημερολόγιο, που βασικό σκοπό είχε να δώσει αισιοδοξία και να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους. Αλλά και για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική πολιτεία για θέματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς.

Στον μόλις ένα χρόνο λειτουργίας του κατάφερε :
Να παρέχει πληροφόρηση για θέματα που αφορούν την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου,
Έδωσε ένα ελεύθερο βήμα έκφρασης και διαλόγου στους ασθενείς με καρκίνο, δημιουργώντας διάδραση μεταξύ τους .
Κατέγραψε και ιεράρχησε προβλήματα καθημερινότητας και επιβίωσης των καρκινοπαθών σε εθνικό επίπεδο
Μετά από ανοικτή δημόσια επιστολή του Δημήτρη Σιάχου προς τον Υπουργό Υγείας και το Κοινοβούλιο , ξανά ενεργοποιήθηκε το Μητρώο Νεοπλασιών στη χώρα μας.
Έγιναν διαφορές παρεμβάσεις και επιστολές στον ΕΟΠΥΥ, για θέματα που απασχολούν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.
Πραγματοποιήθηκαν δράσεις κινητοποίησης εθελοντών δοτών μυελού των οστών
Παρείχε ευρεία βιωματική αλλά και επιστημονική εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα που αφορούν την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου.
Δημιουργήθηκε Σύλλογος Αιμοδοτών
Ανέδειξε και η ενίσχυσε το έργο άλλων συλλόγων καρκινοπαθών αλλά και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.
Πραγματοποιήθηκαν δράσεις κινητοποίησης εθελοντών αιμοδοτών

Το Wincancer σε ένα χρόνο λειτουργίας κινητοποίησε πολλούς και ικανούς πολίτες ώστε και μετά τον άωρο χαμό του Δημήτρη Σιάχου να δύναται να συνεχίσει την επίτευξη των στόχων του.

Με γνώμονα πως ο καρκίνος πρέπει να πάψει να είναι στίγμα, ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται … δεν τον φοβόμαστε, ο καρκίνος νικιέται, συνεχίζουμε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.