Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Βόρεια Ελλάδα – Και στην Κοζάνη η δράση τους το καλοκαίρι του 2016xeiropedes

– Εξιχνιάσθηκαν απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων
– Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους
– Προσποιούμενοι είτε υπαλλήλους της ΔΕΗ είτε λογιστές ή φίλους συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά
– Διαπιστώθηκε ότι σε τουλάχιστον 9 περιπτώσεις απάτης στη Βόρεια Ελλάδα, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη μελών της συμμορίας και την ταυτοποίηση των συνεργών τους.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν την 1η Νοεμβρίου 2017 στην περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., δύο ημεδαποί ηλικίας 38 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους 39 και 23 ετών είχε σχηματισθεί δικογραφία για εγκληματική ομάδα, απάτες και κλοπές.

Ειδικότερα, οι δράστες εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους είτε ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, προφασιζόμενοι ότι υπάρχει κάποια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, είτε ως λογιστές ή φίλοι συγγενικών τους προσώπων, για τους οποίους υφίσταται οφειλή στην εφορία ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, αξιώνοντας την άμεση καταβολή των οφειλομένων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες προέβησαν τουλάχιστον, από τον Ιούλιο του 2016, σε 9 περιπτώσεις έκνομων ενεργειών σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ιωαννίνων και Κοζάνης, από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος 34.110 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στα 25.400 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο δραστών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) ΚΙΤΣΑ Χρυσοβαλάντη του Θωμά και της Αφροδίτης, γεν. 1979 στη Θεσσαλονίκη.

1dtjydtukjyukyuykyur

2etyjtyjtyjtyjytueytyetw

2) ΖΩΓΡΑΦΟ Αντώνιο του Γεωργίου και της Βάιας, γεν. 1984 στην Πάτρα

3erthwerthjrthjtryhjtgy

4srthsrwthrthrthtrgeytju

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388356. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Βόρεια Ελλάδα – Και στην Κοζάνη η δράση τους το καλοκαίρι του 2016

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.