Πτολεμαΐδα: Καταρρέει η Παθολογική του Μποδοσάκειου – Η αποχώρηση ενός μόνιμου γιατρού εξωθεί σε παραίτηση τον διευθυντή της κλινικής



pathologiki-bodosakeio-dolianitis

Με κατάρρευση απειλείται ξανά η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς η επικείμενη αποχώρηση ενός μόνιμου Παθολόγου της κλινικής σε άλλο νοσοκομείο αποσυντονίζει τη λειτουργία της πολύπαθης Παθολογικής του νοσοκομείου και ματαιώνει τον προγραμματισμό για επανασύσταση του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Μποδοσάκειο, με αποτέλεσμα με παραίτηση να απειλεί και ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής, Κωνσταντίνος Δολιανίτης.

Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο κ. Δολιανίτης, εξήγησε ότι φεύγει ο ένας μόνιμος Παθολόγος, Αθανάσιος Διδασκάλου, καθώς διορίστηκε στο νοσοκομείο της Δράμας, επειδή μόνιμη θέση στο ίδιο νοσοκομείο βρήκε και η σύζυγος του κ. Διδασκάλου, Ηλέκτρα Ακριτίδου, η οποία εργάζεται ως επικουρική Ωτωρινολαρυγγολόγος στο Μποδοσάκειο. Σημείωσε μάλιστα ότι ο λόγος έλευσης του Παθολόγου κ. Διδασκάλου στην Παθολογική του Μποδοσάκειου ήταν επειδή υπήρξαν υποσχέσεις ότι θα προσληφθεί ως μόνιμη στο νοσοκομείο και η σύζυγός του η οποία εργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια στο Μποδοσάκειο ως επικουρική -με παράταση- και η οποία ενδιαφερόταν να μείνει μόνιμα στην περιοχή καθώς κατάγεται από την Πτολεμαΐδα. Οι υποσχέσεις για μόνιμο διορισμό της ιατρού ΩΡΛ στο Μποδοσάκειο δεν υλοποιήθηκαν και το ζευγάρι των γιατρών ετοιμάζεται να φύγει για το νοσοκομείο της Δράμας όπου διορίστηκαν και οι δύο ως μόνιμοι, παρότι ο κ. Διδασκάλου έχει έγινε δεκτός για ειδίκευση στη Διαβητολογία σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς επρόκειτο να βοηθήσει στο Διαβητολογικό Ιατρείο που είχε προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσει στο Μποδοσάκειο.

Ο διευθυντής της Παθολογικής του Μποδοσάκειου εξέφρασε γενικότερα τη λύπη και τη δυσαρέσκειά του για την ολιγωρία της διοίκησης του νοσοκομείου, της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και του Υπουργείου, καθώς όπως δήλωσε «γνώριζαν εδώ και καιρό το πρόβλημα αλλά δεν έκαναν τίποτε για να προσληφθεί ως μόνιμη η ιατρός ΩΡΛ, με συνέπεια να φεύγει σήμερα μαζί της και ο ένας από τους μόνιμους παθολόγους του νοσοκομείου.»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.