Αλλάζουν όλα στον τρόπο που θα πληρώνουμε τα διόδια – Ποιες αλλαγές έρχονται



diodia35735733556

Τα πάνω – κάτω στον τρόπο που θα πληρώνουμε τα διόδια – Ποιες οι αλλαγές που έρχονται, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην αποκάλυψη ότι καραργούνται οι σταθμοί των διοδίων προχώρησε σήμερα, Δευτέρα (06/11/2017) ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Η πληρωμή θα γίνεται μέσω μίας συσκευής ή εφαρμογής στο κινητό. «Θα έχουμε μία συσκευή ή μία εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε» είπε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ 1.

Εξηγώντας, τον τρόπο πληρωμής, ανέφερε ότι η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.

Όπως είπε, το σύστημα θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών.

«Τα διόδια θα καταργηθούν και το σχέδιο είναι να υπάρχουν μόνο στην άκρη του δρόμου για φόρτιση και επαναφόρτιση», είπε ο Χ. Σπίρτζης και προσδιορίζοντας χρονικά την αλλαγή αυτήν, σημείωσε πως «μέχρι το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία».

Το σύστημα, εξήγησε, θα ισχύσει σε όλες τις Εθνικές Οδούς, όμως για την Αττική Οδό θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση, ενώ ξεκαθάρισε πως «οι τιμές των διοδίων δε θα αλλάξουν».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην απαγόρευση των φορτηγών στις Εθνικές Οδούς, σημειώνοντας πως «η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται εκτάκτως όταν έχουμε μεγάλες εξόδους. Τα Σαββατοκύριακα πρέπει να συνεννοηθούμε με την Τροχαία, για να κυκλοφορούν συγκεκριμένα μεγάλα οχήματα».

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.