Ανακοινώσεις Συνδικάτων για κινητοποιήσεις και διαμαρτυρία στην Κοζάνηkozani_zografia

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,  ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 7:00μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11 ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 9:00πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Παρά τα όσα διακηρύσσει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη ανάπτυξη», για επιστροφή στην «κανονικότητα» και βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, η επίθεση συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Η 3η αξιολόγηση θα συνοδεύεται με νέες περικοπές στις λαϊκές ανάγκες, με γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Το ίδιο έγινε και με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Τραμπ, που έκανε κάλεσμα για επενδύσεις και συμφωνία πολλών δις ευρώ για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς σύμφωνα με τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, την ίδια στιγμή που για το λαό δε δίνει φράγκο, κόβει κιόλας. Όλα αυτά εμπλέκουν το λαό της χώρας μας σε μεγάλους κινδύνους για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, με την απόλυτη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο δικαίωμα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στην απεργία, να βάλει εμπόδια στη συλλογική και οργανωμένη πάλη των εργαζομένων.

Γνωρίζουν πως αυτή η ανάπτυξη που μας πλασάρουν θα είναι ανάπτυξη για τους εργοδότες, ενώ για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όχι μόνο δεν θα αναπληρώσει τις απώλειες που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα σημάνει παραπέρα επίθεση στη ζωή μας, με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ανάπτυξη που να ικανοποιεί όλους δεν υπάρχει. Ή θα είναι για τους εργάτες ή για τους εργοδότες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προσπαθούν με νέους νόμους και μέτρα να θωρακίσουν παραπέρα το νομοθετικό τους οπλοστάσιο. Γνωρίζουν πως αργά ή γρήγορα οι εργάτες θα ξεσηκωθούν και θα παλέψουν για τις ανάγκες τους.
Θέλουν να τσακίζουν την ζωή μας και να μην βγάζουμε άχνα. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μην σηκώνουν το κεφάλι.
Θέλουν να βάλουν στο γύψο ή κάτω από τον έλεγχο τους, τους αγώνες των εργαζομένων, έτσι ώστε να μην αμφισβητούνται τα συμφέροντα των κατασκευαστικών ομίλων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη αύξηση των κερδών τους.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στην λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Δεν υποχωρούμε όσους νόμους και αν ψηφίσουν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων. Διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ και Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, με επαναφορά στα 751 ευρώ, για όλους τους εργαζόμενους, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις.

Ταυτόχρονα, είμαστε σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα και με απεργία, όταν η κυβέρνηση προχωρήσει και φέρει για ψήφιση το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Συνάδελφοι, μπροστά σε όλα αυτά σπάμε τις αυταπάτες και την παθητική αναμονή. Έχουμε όπλα την οργάνωση, την συσπείρωση στο συνδικάτο. Περνάμε στην αντεπίθεση μαζικά και δυναμικά.

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης


 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι ,
  Δεν  αντέχουμε άλλο  να δουλεύουμε  ασταμάτητα 7 μέρες την εβδομάδα. Ήδη από το Μάιο μέχρι σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο υποχρεωθήκαμε  να δουλεύουμε  κάθε μέρα και τις Κυριακές, βάση  του νόμου που ψήφισε  η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις 32 Κυριακές και έπεται και συνέχεια. Την  Κυριακή  5 Νοέμβρη θα ξανακαλεστούμε να δουλέψουμε βάση του προηγούμενου νόμου για τις 8 Κυριακές, ενώ μπροστά μας έχουμε το εορταστικό ωράριο με ανοιχτά τα καταστήματα  τις Κυριακές 17/12, 24/12, 31/12 συν τα ωράρια μέχρι τα ξημερώματα στα πλαίσια των black Friday & Λευκής Νύχτας που είναι στα σκαριά πολλών δήμων και δεν θα αργήσουν να φτάσουν και στο δικό μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

   Πλέον είναι  καθαρό όσο ποτέ άλλοτε ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ξεκούραση, του δικαιώματος να έχουμε χρόνο και μέρες για τις  οικογενειακές και κοινωνικές μας υποχρεώσεις  είναι δική μας υπόθεση, υπόθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπόθεση  συλλογικής, μαζικής και οργανωμένης πάλης από κοινού εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται το ίδιο από το σμπαράλιασμα του εργάσιμου  χρόνου, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, από την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Η υπεράσπιση της, δεν είναι χαμένη υπόθεση αλλά μάχη που έχουμε μπροστά μας. Μάχη που είναι αναγκαίο να δεθεί συνολικά με τις ανάγκες μας, τους μισθούς μας, τις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο.

Λεμέ ΌΧΙ στο ωράριο των πολυεθνικών. Η Κυριακή αργία είναι των εργατών.

  Έχουμε βιώσει στο πετσί μας το σύνολο  της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων που δεν έχει τέλος. Θα απαιτούν συνεχώς να κάνουμε θυσίες για τα κέρδη της εργοδοσίας και των πολυεθνικών. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών για μεγαλύτερη ευελιξία των εργαζόμενων, για γενίκευση των συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης, διευθέτησης του χρόνου εργασίας, για πλήρη κατάργηση της Κυριακής Αργίας καθώς και τα μέτρα παρεμπόδισης της συλλογικής δράσης και πάλης των εργαζομένων, της κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία.

   Είναι καθήκον όλων μας, των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο να συσπειρωθούμε στα κλαδικά και επιχειρησιακά μας σωματεία, αλλά και των  φτωχών εμπόρων στους συλλόγους τους, για να υπερασπιστούμε την Κυριακή αργία, να αγωνιστούμε για τη νομοθετική κατοχύρωσή της. Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 

 Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ηγεσίες τους σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και οι σύμμαχοι τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως είναι η  πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, παζαρεύουν πόσες και ποιές Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, επενδύοντας μόνο στη νομική διεκδίκηση μακριά από την οργανωμένη συλλογική πάλη των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων.

  Δυναμώνουμε τον αγώνα,  την οργάνωση και τη συλλογική δράση, γινόμαστε μέλη του κλαδικού μας σωματείου του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας. Μπορούμε να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε, εμπορικού κεφαλαίου και να εμποδίσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας δίνοντας δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη, 19:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.
Οργανώνουμε σε κάθε κατάστημα την συμμετοχή  σε απεργία όταν η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει  στη Βουλή το νόμο απαγόρευσης των απεργιών και τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Παλεύουμε από κοινού εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι  και διεκδικούμε:
Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,  μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί και οι  κατασχέσεις .
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων   των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές»

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.