Έφυγε από τον Πλατανιά και έγινε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη!



PL1xdsfgtyjsfjstjy

Πως μια διαφωνία στους όρους ανανέωσης συνεργασίας με την κρητική ομάδα έγινε η αφορμή για την εκτόξευση της καριέρας ενός 34χρονου Βάσκου.

Ο Πλατανιάς διανύει μια πολύ κακή σεζόν, ίσως τη χειρότερη από τη στιγμή που έγινε μέλος της «ελίτ» του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ίδια ώρα ένας πρώην παίκτης του είναι πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη! Από τα… άγραφα είναι αυτό που συνέβη με την ΠΑΕ της Κρήτης και τον Ιγκόρ Ανγκούλο ο οποίος έφυγε το καλοκαίρι του 2016 μετά από διαφωνία στους όρους ανανέωσης του συμβολαίου του και πήγε στην Β΄ κατηγορία της Πολωνίας. «Σιγά το πράγμα», θα πει κανείς. Ομως με 17 γκολ οδήγησε την Γκόρνικ Ζάρμπζε στην άνοδο κι εφέτος, στις πρώτες 13 αγωνιστικές της Ekstraklasa, η ομάδα του είναι πρώτη. Οσο για τον Ανγκούλο, έχει πετύχει 13 γκολ και είναι πρώτος σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, ο 34χρονος Βάσκος μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο και τον Ρανταμέλ Φαλκάο της Μονακό!

PL2kydtkedky

Το ιστορικό της φυγής του από τον Πλατανιά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Ανγκούλο έπαιξε τη σεζόν 2014/15 στον Απόλλωνα Σμύρνης και σκόραρε 14 φορές στο πρωτάθλημα Β΄ εθνικής. Ο Γιώργος Παράσχος τον έφερε στα Περιβόλια (2015/16) ως εναλλακτική λύση στην επίθεση, ωστόσο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ σε μόλις 19 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα. Το καλοκαίρι του 2016 οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση του συμβολαίου του «μπλόκαραν» στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα σε ποσό που δεν ξεπερνούσε τις 5.000 ευρώ συν κάποιες παροχές. Ετσι, εντελώς άδοξα ο Ανγκούλο έφυγε στα 32 του για μια νέα αρχή στην Πολωνία και εκεί ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Εκτός από τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα, ο γεννημένος στο Μπιλμπάο επιθετικός, έχει σκοράρει άλλες τέσσερις φορές στο κύπελλο Πολωνίας φτάνοντας συνολικά τα 17 γκολ σε 14 επίσημους αγώνες!

Οι πρώτοι σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων *

1. Ιγκόρ Ανγκούλο (Γκόρνικ Ζάμπρζε) 13
2. Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό) 13
3. Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο) 13
4. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 11
5. Μάουρο Ικάρντι (Ιντερ) 11
6. Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους) 11
7. Ζόνας (Μπενφίκα) 11
8. Γιάχοβιτς (Γκιόζτεπε) 11
9. Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ) 10
10. Εντινσον Καβάνι (Παρί Ζεν Ζερμέν) 9

Από το onsports.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.