Ρεκόρ στις εξετάσεις και στη νοσηλεία παιδιών από όλη τη Δυτική Μακεδονία στην Παιδιατρική του Μποδοσάκειουmpodosakeio_22

Ρεκόρ στις εξετάσεις και στη νοσηλεία παιδιών από όλη σχεδόν τη Δυτική Μακεδονία, καταγράφεται στη Παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου, με βάσει τα στοιχεία, το τελευταίο δίμηνο, ο αριθμός των περιστατικών ανήλθε στα 2800.

Η κίνηση αυξήθηκε κατακόρυφα, λόγω της στελέχωσης της κλινικής με τέσσερις ειδικούς γιατρούς, εκ των οποίων οι δύο νεογνολόγοι, και των δωρεών ομάδων και πολιτών της περιοχής σε ιατρικό εξοπλισμό, ενώ, μεταξύ των ελέγχων που υποβάλλονται όλα τα νεογνά είναι και οι ωτακουστικές εκπομπές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Παιδιατρική κλινική,κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ανέλαβε την ευθύνη του εμβολιασμού όλων των παιδιών που διαβιούν στον καταυλισμό των Ρομά, θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα από διάφορες ασθένειες, για πρώτη φορά.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, η εν λόγω κλινική, δέχτηκε άλλη μία δωρεά, αυτήν των αποφοίτων του 1991, από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, αναγνωρίζοντας την σημαντική προσφορά στην υγεία των παιδιών. Παραδόθηκαν, 1 οφθαλμοσκόπιο, 1 ωτορινολαρυγγοσκόπιο, 25 ηλεκτρονικά θερμόμετρα, 1 οξύμετρο, 2 τηλεοράσεις, ωρολόγια, κουρτίνες

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.