Επίσκεψη του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου στο 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης5yky5ed6jkwe6jksw6y

Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου ο κ. Δημήτρης Χρ. Βλαχοπάνος, φιλόλογος και συγγραφέας, στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο συγγραφέας μίλησε για τα βιβλία του που πραγματεύονται την ιστορική περίοδο της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ναζί κατακτητές στο χωριό της καταγωγής του, το μαρτυρικό Κομμένο του νομού Άρτας.

Αρχικά προβλήθηκε βίντεο με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού που επέζησαν της σφαγής. Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 317. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικά με το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνέπειές του στην ελληνική κοινωνία.

Ας ελπίσουμε ότι αποδόθηκε ένας φόρος τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Γυμνασίου ευχαριστούν θερμά τον κ. Δημήτρη Βλαχοπάνο για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση να κάνει ο ίδιος ένα μάθημα ιστορίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.