Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών 18 και 19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη4ufluydreul7ye6d7uetdyu7k8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών
Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών πάει … Μέγαρο!

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που οργάνωσε και πραγματοποίησε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Στόχος του είναι η διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, Φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων της χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδoς οργανώνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών. Στο φεστιβάλ πρόκειται να συμμετάσχουν Φιλαρμονικές Μπάντες, πολυφωνικές Χορωδίες καθώς και κάθε είδους Ορχήστρες από διάφορες χώρες του εξωτερικού, περισσότερα από 50 τμήματα στο σύνολό τους.

Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της. Παράλληλα προβάλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλεις και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν την πόλη μας.

Τα τμήματα που δήλωσαν συμμετοχή είναι από Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Γεωργία, Κύπρο και Ελλάδα.

Επιπλέον, στο Φεστιβάλ, με μεγάλη μας χαρά, θα λάβει μέρος η Χορωδία Γυναικών Σιάτιστας, Μικτή Χορωδία Συλλόγου Φίλων της μουσικής «Βελβεντινές Φωνές», Μικτή Χορωδία Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» και η Χορωδία του Ωδείου Φλώρινας.

Υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού, Μακεδονίας Θράκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
18 Νοεμβρίου 2017 έως 19 Νοεμβρίου 2017
σαβ|κυρ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
11:00-14:00 17:00-21:00 (με διάλειμμα)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.