Ταξική Ενότητα: «Βιάζονται οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας να πανηγυρίσουν, με αφορμή την απαράδεκτη δικαστική απόφαση ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης»kozani_zografiaΗ παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, κουμπώνει τόσο με τους σχεδιασμούς του γνωστού εργατοπατερισμού που χρόνια τώρα βρίσκεται στο σβέρκο της εργατικής τάξης, αλλά και με αυτούς της κυβέρνησης του κεφαλαίου και τις επικείμενες προωθούμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο για έλεγχο και καθυπόταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου βάζει βόμβα όχι μόνο στο ΕΚΝΚ, αλλά συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ανάγει με το σκεπτικό της τα δικαστήρια σε υπέρτατο κριτή των δημοκρατικών διαδικασιών των συνδικάτων, αφού σύμφωνα με αυτό ο έλεγχος του κύρους των κάθε φύσεως εκλογών των οργάνων σωματείων υπόκειται στη δικαιοδοτική κρίση των Δικαστηρίων. Δηλαδή η δικαστική απόφαση ισχυρίζεται ότι τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στον έλεγχο και στη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους, αλλά ότι τέτοια αρμοδιότητα έχουν μόνο τα δικαστήρια.

Επιπρόσθετα η απόφαση αυτή δίνει χέρι βοήθειας στην προσπάθεια για νομιμοποίηση όλων αυτών των στοιχείων της νοθείας και του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος που είχε ξεδιπλωθεί από την αρχή του 2017 μέχρι και το 35ο Συνέδριο του ΕΚΝΚ.

Βιάζονται οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας να πανηγυρίσουν, με αφορμή την απαράδεκτη δικαστική απόφαση ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης και τις διαδικασίες του. Δεν μας ξαφνιάζει καθόλου, ξέρουμε τί συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν. Το έδειξαν με τα σωματεία-μαϊμου που έστησαν το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε, πια, δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό να το ομολογούν, έχουν χάσει κάθε τσίπα.

Σε μια περίοδο που κυοφορούνται αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στην ατζέντα των σχεδιασμών κυβέρνησης και δανειστών βρίσκονται οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και στη λειτουργία των συνδικάτων, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί τροχιοδεικτική βολή για τις προθέσεις τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλο αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Θέλουν πάση θυσία ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα σαν τα μούτρα τους, πιστό συνομιλητή στο τραπέζι των κοινωνικών διαλόγων και του κοινωνικού εταιρισμού, που θα δικαιολογεί και θα νομιμοποιεί τη σφαγή εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο ΔΣ του ΕΚΝΚ, συνολικότερα τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι θα αντιπαλέψουμε την προσπάθεια του εκφυλισμού και της χειραγώγησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι εξελίξεις αυτές να γίνουν κριτήριο για κάθε τίμιο εργάτη και εργάτρια, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αγωνιά για την πορεία του κινήματος και για το πώς θα ορθωθούν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, για το πώς η εργατική τάξη θα περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ολόπλευρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μάχιμους συνδικαλιστές και τα εργατικά συνδικάτα να αντιδράσουν, να οργανωθεί η αντίσταση ενάντια στην ωμή παρέμβαση της Δικαιοσύνης στα συνδικάτα που γίνεται προς όφελος της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να υπάρξει μαζική καταδίκη και αγώνας να μην περάσει το νέο χτύπημα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Παλεύουμε για ένα κίνημα μαζικό, μαχητικό, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων κόντρα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και της ΕΕ. Θα υπερασπίζεται εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.