Εκδικάστηκε η αποζημίωση για το θάνατο του άτυχου άντρα κατά τη διάρκεια εργασιών το 2013 σε εκκλησία στην Άνω Κώμη



dikastiria_kozanis_213

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, η δίκη για την αποζημίωση που αφορά την υπόθεση θανάτου άνδρα, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών που προσέφερε σε Ιερό Ναό.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας, Αλβανικής καταγωγής, κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούσε στον Ι.Ν. του Αγίου Κοσμά στην Άνω Κώμη Κοζάνης, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έπεσε από τη σκαλωσιά και έχασε τη ζωή του, τον Νοέμβρη 2013.

Οι συγγενείς του άτυχου άνδρα, στράφηκαν νομικά κατά του Ιερού Ναού που γινόταν οι εργασίες, της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων – Κοζάνης, αλλά και κατά του ιερέα της Εκκλησίας και του αγιογράφου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, διεκδικώντας αποζημίωση για τον θάνατο του οικείου τους προσώπου.

Σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις στη σωρό του άντρα, βρέθηκε ποσότητα οινοπνεύματος 0,25, ενώ οι δικηγόροι των εναγομένων, δεν θεωρούν ενδεικτική αυτή την ποσότητα, αφού οι τοξικολογικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν πολλές ώρες αργότερα από τον θάνατο του άτυχου άνδρα, υποστηρίζοντας ότι ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Έκπληξη στους δύο συνηγόρους υπεράσπισης προκάλεσε, η απουσία της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων – Κοζάνης και της Εκκλησίας από τη δίκη της Πέμπτης, ενώ όπως δήλωσε στο KOZANILIFE.GR η κα. Παρασκευή Σαββίδου, η δικηγόρος του αγιογράφου:

«Η Ιερά Μητρόπολη και η Εκκλησία, ουδεμία συμπαράσταση έδειξαν στους συγγενείς του θύματος, ενώ μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνται ο ιερέας και ο αγιογράφος, που η μόνη τους πρόθεση ήταν η εθελοντική προσφορά τους στο ναό, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη για το συγκεκριμένο ατύχημα».

Ο κ. Ζήσης Βρίκος, συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

«Η σημερινή διαδικασία, φώτισε κατά την γνώμη μας όλες τις πτυχές ενός εργατικού δυστυχήματος το οποίο συντάραξε την τοπική κοινωνία και απέδειξε την απόλυτη έλλειψη ευθύνης του ιερέα που μέχρι και σήμερα μνημονεύει τον άτυχο εργάτη στις καθημερινές του προσευχές για την ανάπαυση της ψυχής του».

Η δική για το Ποινικό δικαστήριο όπου είναι κατηγορούμενοι όλοι οι προαναφερθέντες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2017, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της αποζημίωσης .

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.