Παρέμβαση για την Ακρινή και τους Αναργύρους του Γ. Θεοφύλακτου στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής



theofilaktos24564564Παρέμβαση για την Ακρινή και τους Αναργύρους έκανε στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής (Παραγωγής και Εμπορίου) στις 11 Οκτωβρίου 2017, ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

O Βουλευτής Συριζα Κοζάνης, κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, ξεκίνησε την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στηλιτεύοντας την άναρχη δόμηση που ξεκίνησε τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 στην Ελλάδα.(το νομοσχέδιο αφορά τα αυθαίρετα και το δομημένο περιβάλλον).

Κατόπιν έδωσε μια παραστατική εικόνα των προβλημάτων της Ακρινής Κοζάνης, η οποία κινδυνεύει να θαφτεί κυριολεκτικά κάτω από την τέφρα των αποθέσεων της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Ο Βουλευτής Κοζάνης αναφερόμενος στο νόμο του 2011 για την Ακρινή, τόνισε ότι έμεινε ανενεργός εξαιτίας των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι πρόθεση της τωρινής κυβέρνησης είναι η συντομότατη μετεγκατάσταση του χωριού.

Ο κ. Θεοφύλακτος ζήτησε από τον Υπουργό κ. Σταθάκη την πλήρη εναρμόνιση του νόμου (του άρθρου 147 που αφορά την Ακρινή) με τις αποφάσεις της λαϊκής συνέλευσης του χωριού στα εξής σημεία:
-Σύνδεση της περίπτωσης της Ακρινής με αυτή των Αναργύρων.
-Σύνδεση της απαλλοτρίωσης των σπιτιών του χωριού με την απαλλοτρίωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
-Σαφές χρονοδιάγραμμα: Η παρέμβαση του Γιάννη Θεοφύλακτου αφορά την ανάγκη να είναι συγκεκριμένο το χρονικό διάστημα έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για τη μετεγκατάσταση και απαλλοτρίωση της Ακρινής (“μέσα σε 2-3, το πολύ 4 μήνες”, όπως χαρακτηριστικά είπε).

Ο κ. Θεοφύλακτος έκλεισε την ομιλία του καταθέτοντας επιπλέον νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 147, ενώ επέμεινε στον ορισμό συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για την έκδοση Π.Δ. της απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης της Ακρινής.

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του βουλευτή:

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ),
Γιάννη Θεοφύλακτου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.