Τα μαρμάρινα γλυπτά του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής κοσμούν την πλατεία του Τρανοβάλτου

88yjtrsj6y5sw5k675wk765wsk7

Εν αναμονή της επίσημης τελετής των αποκαλυπτηρίων

Τα εξαιρετικά μαρμάρινα δημιουργήματα του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής στήθηκαν στα βάθρα στην πλατεία του Τρανοβάλτου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού Κοζάνης, δίνοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική νότα ομορφιάς, πιστοποιώντας ταυτόχρονα την «ταυτότητα» της κοινότητας που είναι συνώνυμη με την ύπαρξη και την εκμετάλλευση του μαρμάρου εδώ και δεκαετίες.

Η έκδοση σχετικού λευκώματος που θα αφορά τις εργασίες του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής και τη σύνδεσή τους με φωτογραφικό υλικό παλιότερων εποχών από τα λατομεία, καθυστερεί την επίσημη τελετή των αποκαλυπτηρίων, που αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες μας- να οργανωθεί για το αμέσως προσεχές διάστημα, με πιθανότερες ημερομηνίες 22 ή 29 Οκτωβρίου 2017.

99ujyftlutdk7y5eds7kye8

Υπενθυμίζουμε ότι στο Συμπόσιο Γλυπτικής, που διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρανοβάλτου από το Σωματείο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Μαρµάρου Νοµού Κοζάνης σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχαν οι καταξιωμένοι γλύπτες, Γιώργος Σταματόπουλος, Φίλιππος Καλαμάρας, Χρήστος Λαζαράκης, G.v. Michailidis, Αντώνης Κατσούλης και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, με επικεφαλής τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Έκτορα Παπαδάκη.

mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.