Γ. Ζεμπιλιάδου για Καρυπίδη και Μπίρο: «Πήραν πίσω τις απευθείας αναθέσεις έργων!»



zempiliadou_georgia_1Ο κ. Καρυπίδης και οι συνεργάτες του τα πραγματικά εμπόδια στην ανάπτυξη του τόπου

Στις 3-10-2017 σε επίσημο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που απαντούσε στο συνδυασμό μας για τις παράνομες απευθείας αναθέσεις έργων αναφερόταν τα εξής: ” Είναι εδώ και καιρό εμφανής η απελπισμένη προσπάθεια της κ. Ζεμπιλιάδου να δημιουργήσει ντόρο, μετερχόμενη κάθε μέσου για να πετύχει το σκοπό της. Θεωρεί, μάλλον, ότι με τις μακροσκελείς επιστολές της και παριστάνοντας δήθεν τον κήρυκα του ήθους, θα καταφέρει να πλήξει τον Περιφερειάρχη στην …αχίλλειο πτέρνα του.

Πάνω στον αγώνα της αυτό, το μόνο που καταφέρνει είναι να στρέφεται εναντίον της ανάπτυξης αυτού του τόπου, να στέκεται απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και τελικά να μαλώνει με τα ρούχα της.”

Χθες 9-10-2017 και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου οι κύριοι Καρυπίδης – Μπίρος, αποφάσισαν να πάρουν πίσω, εκτός από το έργο της Συντήρησης του Κτιρίου της Παιδόπολής της Αγ. Όλγας και όλα τα Έργα που δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις , ενώ ταυτόχρονα αναγκάστηκαν να σταματήσουν και όλες τις αναθέσεις μελετών, για να εξεταστεί αν αυτό είναι νόμιμο.

Η δική μας… “απελπισμένη προσπάθεια” έγινε τελικά δική τους αγωνιώδης προσπάθεια να σώσουν έστω τα προσχήματα.

Τι παραδέχτηκαν; Πως ο άτρωτος και υπεράνω κριτικής (επειδή έτσι το θέλει) Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης μάλλον φοβάται περισσότερο ο ίδιος για την… αχίλλειο πτέρνα του.

Φυσικά, επειδή το παιχνίδι της επικοινωνίας και της δημιουργίας εντυπώσεων το ξέρουν καλά, έχοντας βέβαια και τα απαραίτητα μέσα, πομπούς και αναμεταδότες, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ισχυριζόμενοι πως εξ αιτίας των αποκαλύψεων μας θα καθυστερήσουν απολύτως απαραίτητα έργα.

Πόσο υποκριτές είσαστε αλήθεια!

Αν κ. Καρυπίδη είχατε, ως οφείλατε, ακολουθήσει τη νόμιμη οδό από την αρχή, με σεβασμό στον ελεύθερο Ανταγωνισμό και τη Διαφάνεια, τώρα δεν θα είχαμε πισωγυρίσματα για να ελεγχθεί αυτό που ξέρατε από την αρχή. Πως ο Νόμος δεν επιτρέπει τέτοιου είδους αναθέσεις έργων!

Εσείς και οι συνεργάτες σας είστε 100% υπεύθυνοι και υπόλογοι γι’ αυτή την καθυστέρηση των έργων.

Τελικά οι μόνοι που στρέφονται ενάντια στην ανάπτυξη του τόπου είστε εσείς και οι συνεργάτες σας και έχετε εξασφαλίσει ήδη μια θέση στην ιστορία του τόπου ως η πλέον επικίνδυνη και επιβλαβής για τον τόπο αυτοδιοικητική αρχή που εμφανίστηκε ποτέ.

Μετά απ’ όλα αυτά εξακολουθούμε να ζητάμε την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Μπίρου. Μήπως όμως είναι καιρός να σκεφτείτε και τη δική σας παραίτηση;

Πολλά ζητάμε βέβαια. Εδώ δυσκολεύεστε να ζητήσετε μια συγγνώμη μετά από τις τόσες φορές που αποκαλύψαμε τα έργα και τις ημέρες που σας εκθέτουν, τα οποία φυσικά είχατε διαψεύσει και μας είχατε… μαλώσει, είναι δυνατόν ποτέ να φτάσετε στην παραίτηση που θα ‘ναι μια πράξη ευθύνης και ίσως σας λυτρώσει;

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.