Πέρασε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου – “Ναι” από 148 βουλευτές στην αλλαγή στα 15



vouli-n42

– Με 171 “ναι” και 114 “όχι” πέρασε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου
– 148 “ναι” στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου στα 15
– 124 “όχι” και 13 παρών
– Διαφοροποιήσεις από Γενιά και Κασσιμάτη
– Μπέρδεψε τους… πάντες ο βουλευτής Κατσίκης
– Άγρια κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για… εξωγήινους και Καμμένο
– Τσίπρας: “Άλλα παραδείγματα από τον εξωγήινο δεν υπήρχαν;”
– ” Εγώ δεν ανέβηκα στον Υμηττό για να ρωτήσω τους εξωγήινους και να αλλάξω γνώμη”
– Μητσοτάκης: “Ο Καμμένος που είναι; Στον Άρη θα πήγαινε για να μην ψηφίσει! Δεν είναι ακροδεξιός, τυχοδιώκτης είναι! Δεν ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης, το ψήφισα εγώ!”

Πρόταση να… «σπάσει» το νομοσχέδιο

Οι διαρροές και ο φόβος να καταψηφιστεί ακόμη και από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι ο λόγος που «έπεσε» στο τραπέζι μια εναλλακτική πρόταση. Αφορά στο άρθρο 3, που αποτελεί και τον «πυρήνα» του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Ουσιαστικά, αυτό που ορίζει το άρθρο 3 είναι η ελευθερία των ανθρώπων, άνω των 15 ετών, να δηλώνουν το φύλο τους, χωρίς να έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αλλαγή φύλου και χωρίς ιατρικές γνωματεύσεις.

Οι «διαρροές» που προέκυψαν από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες οφείλονται -κυρίως- στη διάταξη για τα 15 έτη.

Η εναλλακτική πρόταση

Η πρόταση που έχει στα χέρια του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είναι να «σπάσει» το άρθρο 3 σε δύο σκέλη. Το ένα θα περιλαμβάνει την διάταξη για την ελευθερία του ατόμου να δηλώνει το φύλο του, χωρίς τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις. Το δεύτερο σκέλος θα περιλαμβάνει τη διάταξη για τα 15 έτη.

Με αυτόν τον τρόπο, οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να καταψηφίσουν τη διάταξη για τα 15 έτη, αλλά να «περάσει» το πιο σημαντικό σκέλος του νομοσχεδίου.

Από το Newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.