Ο παγωτατζής και οι γεύσεις με μούστο ενθουσίασαν τα παιδιά στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης78uyjtursdethjrstjrsyt

Συνεχίζονται οι παράλληλες γαστρονομικές εκδηλώσεις στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης με μια διαφορετική γιορτή μούστου για μικρούς και μεγάλους. Το πρωί της Κυριακής τα παιδιά έστιξαν σταφύλια, έφαγαν μουσταλευριές , τζουτζούκια, muffins με πετιμέζι και άλλα γλυκίσματα με βάση τα σταφύλια. Έμπειροι εμψυχωτές με ειδικότητα στη μαγειρική τέχνη μύησαν τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο του σταφυλιού σε μια προσπάθεια επανσύνδεσης με τη μεγάλη αμπελουργική παράδοση της ευρύτερης περιοχής μας.

Ξαφνικά στον χώρο της ταβέρνας-παντοπωλείου εισήλθε ο παγωτατζής με την κουδούνα προσφέροντας αγνό παγωτό σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολουθεί το πρόγραμμα της

Κυριακής 8 Οκτωβρίου:

18:00-21:30 1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης»
Καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ Μαγειρικής Τέχνης εμπνέονται από τα τοπικά προϊόντα και διαγωνίζονται για το καλύτερο τοπικό πιάτο.

18:30-19:30 «Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία»
Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία μέσα από την προβολή και δοκιμή διαφόρων ειδών πίτας με μαθήματα ανοίγματος φύλλου.

19:30-21:30 «Τοπικές σπεσιαλιτέ από τη σεφ Νανά Γκαμπούρα»
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ταβέρνας η Νανά Γκαμπούρα ως πρεσβευτής της τοπικής κουζίνας μαγειρεύει τοπικές σπεσιαλιτέ με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.