Κινητοποίηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου στην Κοζάνη για την κάρτα σίτισης



pdm_kozanis

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΕΙ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μετά τις εξαγγελίες του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) ότι θα σταματήσει την παροχή των δωρεάν συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2017-2018 λόγο χρέους από πλευρά του υπουργείου, και τη διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση να περιέχει και την περικοπή του ήδη πενιχρού στεγαστικού επιδόματος που δίνεται κάθε χρόνο στους φοιτητές έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα βάρος στις πλάτες μας, αυτό τις δωρεάν σίτισής μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Από τους περίπου 1700-1800 φοιτητές των 3 τμημάτων του Πανεπιστημίου εδώ στην Κοζάνη, μόλις οι 360 φοιτητές σιτίζονται δωρεάν από τους 601 που έκαναν αίτηση. Να σκεφτούμε, όμως, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί φοιτητές που θεώρησαν ότι δεν υπάρχει ελπίδα να πάρουν την κάρτα σίτισης και δεν έκαναν αίτηση.

Και πως να τους αδικήσεις! Ο τελευταίος φοιτητής που πήρε την κάρτα είχε εισόδημα 9000€ το χρόνο. Τα κριτήρια με τα οποία βγαίνει η κατάταξη είναι πρώτα τα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, μονογονεϊκή οικογένεια, επίδομα ανεργίας γονιών κ.α.) και στη συνέχεια λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά κριτήρια (χρηματικό όριο τα 45.000€ εισόδημα το χρόνο).

Και σε όλο αυτό έρχονται να μας κοροϊδέψουν για άλλη μία φορά με τις επί πληρωμή κάρτες (2,30€ η μερίδα, 25€ εβδομαδιαία κάρτα, 80€ μηνιαία κάρτα) οι οποίες έχουν νόημα μόνο αν δεν χάσουμε ούτε ένα γεύμα.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΟΜΑΣΤΕ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/10 ΣΤΙΣ 10.00πμ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.