Συνάντηση του Μ. Δημητριάδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποζημίωση των παραγωγών ροδάκινων οι οποίοι υπέστησαν ζημίαmimis_dimitriadis17Συνάντηση είχε ο βουλευτής Π.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης ,την Πέμπτη 05 Οκτωβρίου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου και η βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη  , με θέμα την έναρξη των διαδικασιών για την αποζημίωση των παραγωγών οι οποίοι υπέστησαν ζημία στις πρώιμες ποικιλίες των συμπύρηνων ροδάκινων και στις ποικιλίες των επιτραπέζιων ροδάκινων που  την περίοδο των βροχοπτώσεων (13-17 Ιουλίου) βρίσκονταν στην φάση της ωρίμανσης, μετά την κατάθεση του πορίσματος της επιτροπής που είχε συγκροτηθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την διερεύνηση των αιτίων της ζημιάς.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί , η επιτροπή στο πόρισμά της αποφάνθηκε τελικά ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες αποδίδονται άμεσα  στις βροχοπτώσεις.

Ο κ. Αποστόλου σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ συμφώνησαν το πόρισμα αυτό να εισαχθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ στην συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης.

Αμέσως μετά την έγκριση από το Δ.Σ. θα ακολουθήσουν οι αναγγελίες προκείμενου να γίνουν δηλώσεις από τους παραγωγούς που δεν έχουν κάνει νωρίτερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία της αποζημίωσης

Μίμης Δημητριάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.