Παρουσιάστηκε στην κεντρική πλατεία Κοζάνης το αγωνιστικό μονοθέσιο από τους φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας



thumbnail-6-1021x580tjystyjtdyjyt

Μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμο το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη. Σύμφωνα με το Πρόεδρο του τμήματος Στέλιο Μαρόπουλο πρόκειται για ένα αυτοκίνητο τύπου smart, που θα κυκλοφορήσει με σύστημα αυτονομίας περίπου 200 χιλιομέτρων αλλά και με ηλεκτρονικά συστήματα, που θα το επιτρέπουν να κινείται χωρίς οδηγό. Πρωτοπόρο χαρακτήρισε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το εργαστήρι καινοτομίας αυτοκινήτου, ο κ. Μαρόπουλος, με πρώτο επίτευγμα, το πρώτο αγωνιστικό μονοθέσιο, με το όνομα «Δαίδαλος» που κατασκεύασε η ομάδα των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών με την επωνυμία «TEIWM Racing».

Η εν λόγω ομάδα των φοιτητών που κατασκεύασε το αγωνιστικό μονοθέσιο με το όνομα «Δαίδαλος», το παρουσίασε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, σήμερα Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, ενώ ενημέρωσαν τους περαστικούς για τον διαγωνισμό Formula Student στον οποίο έλαβε μέρος τον Ιούλιο του 2017 στο Βαράνο της Ιταλίας.

Η ομάδα «TEIWM Racing» θα συνεχίζει να συμμετέχει σε ανάλογους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνεχίζοντας να βελτιώνει συνεχώς το μονοθέσιο αυτοκίνητο που κατασκεύασε, βάζοντας στόχο το πρώτο βραβείο, όπως δήλωσαν ο τέως αρχηγός της ομάδας Γιάννης Σταμούλης. και ο νυν Γιάννης Κουρουζίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο τμήμα ΤΕΙ στην χώρα που κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα και να εισέλθει στο χώρο της αυτοκίνησης και όπως δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών και βιομηχανικού σχεδιασμού και υπεύθυνος του έργου Σάββας Δουβαρτζίδης. Όπως υπογράμμισε το έργο συνδυάζει την χαρά της δημιουργίας των αγωνιστικών αυτοκινήτων και περνούν από την θεωρία στην πράξη ολοκληρώνοντας όλες τους τις γνώσεις.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.