Παρατείνεται μέχρι τις 31/10 η έκθεση των έργων του θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου «Με αφορμή το παρελθόν: Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους»



sjt576ytdsjuiy7et67jiktd67kiy6t4r5auy4awrΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το κοινό πως παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017 η έκθεση των έργων του θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου «Με αφορμή το παρελθόν: Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους».

Το Εικαστικό Εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας.

Το ειδικό θέμα που επιλέχθηκε για το εικαστικό εργαστήριο του 2017 είναι οι «Ζωντανοί οργανισμοί». Στην έκθεση παρουσιάζονται ψηφιακά εικαστικά έργα (βίντεο και φωτογραφίες) που αποτυπώνουν την πανίδα στην περιοχή της Αιανής, χαρτογραφώντας τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και προβάλλοντας την ιστορική διάσταση του θέματος, όπως αυτή προκύπτει από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Έλενα Εφέογλου, Ρομάν Ζουέβ, Αλέξανδρος Καραγιάννης, Ίρις Κολλιδά, Γεωργία Κόντου, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Μαρία Λαγού, Αριάδνη Πεδιωτάκη, Δανάη Σικινιώτη, Αγγελίνα Τσουμάνη
Επιμέλεια Έκθεσης: Ζωή Γοδόση, Έλενα Εφέογλου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης έργα του παιδικού εργαστηρίου ψηφιδωτού με υπεύθυνο τον Γρηγόρη Τζιαναμπέτη και συμμετέχοντες τους: Άννα Κουτσώνα, Ελένη Μαυροδήμου, Λάζαρο Πενογλίδη Παναγιώτα Πήχα, Αθανασία Τσίγγανα, Κωνσταντίνο Τσίγγανα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.