Συμβαίνουν και αυτά στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού – Επιστολή από τους Ενεργούς Πολίτες Καμβουνίωνdimarxeio_servion

Σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει έμφυτο το αίσθημα της ελπίδας για το καλύτερο, για πιο ευοίωνο και αισιόδοξο μέλλον.

Σε όλους τους ανθρώπους – όχι όμως και στους διοικούντες τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, οι οποίοι αντί να λύνουν τα προβλήματα των δημοτών, βάζουν τα δυνατά τους για να δημιουργήσουν και νέα.

Τιμώντας λοιπόν τα πιστεύω τους προχώρησαν στην κατάργηση των Ληξιαρχείων της πρώην Κοινότητας Λιβαδερού και του πρώην Δήμου Καμβουνίων και τη συγχώνευσή τους με το Ληξιαρχείο Σερβίων.

Με έγγραφό τους (8431/27.07.2017) λοιπόν ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο τη συγχώνευση των Ληξιαρχείων έτσι ώστε : «στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο μόνο στην Δημοτική Ενότητα Σερβίων, εξαιτίας του μικρού αριθμού πράξεων που καταχωρούνται στα Ληξιαρχεία των Δημοτικών Ενοτήτων Καμβουνίων και Λιβαδερού, της μικρής χιλιομετρικής απόστασης μεταξύ των Ληξιαρχείων και για την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου».

Άρα για όλα φταίνε οι δημότες του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, που κατοικούν στο Λιβαδερό, στο Μικρόβαλτο, στο Τρανόβαλτο, στην Ελάτη, γιατί απλά είναι …λίγοι, άρα θα πρέπει να κατεβαίνουν στα Σέρβια για δηλώσεις Ληξιαρχικών γεγονότων. Άλλωστε, όπως αναφέρει το έγγραφο του Δημάρχου, η απόσταση είναι μικρή(!), δηλαδή τα 25 χιλιόμετρα απόστασης του Λιβαδερού και τα 36 χιλιόμετρα της Ελάτης είναι «ένα τσιγάρο δρόμος» για τον κο Δήμαρχο – ίσως να είναι κι έτσι, όταν τα κάνεις με το υπηρεσιακό τζίπ .

Και όλη αυτή η ταλαιπωρία για τους κατοίκους των παραπάνω χωριών για «εξοικονόμηση πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού».

Για να γνωρίζουν λοιπόν οι δημότες: η αποζημίωση των Ληξιάρχων γι’ αυτές τις ενότητες (αφορά την υπερωριακή απασχόληση, αφού οι ληξιαρχικές δηλώσεις γίνονται οποιαδήποτε ώρα και σαββατοκύριακα) δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ ετησίως. Αυτή είναι η εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο σε αντιστάθμισμα της ταλαιπωρίας των πολιτών, χωρίς να συνυπολογίζουμε τα έξοδα για τα καύσιμα μετακίνησης. Άλλωστε, και εάν θέλουμε να μιλήσουμε για κόστη, ας μας πουν από τον Δήμο, πόσο είναι το κόστος για τα επιδόματα των τριών Διευθυντών και των εννέα προϊσταμένων, που υπάρχουν σε μια τέτοια υπηρεσία με μικρό αριθμό υπαλλήλων.

Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, εκεί στα Σέρβια είτε δεν γνωρίζουν, είτε προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο, ειδάλλως δεν εξηγούνται τέτοιες δικαιολογίες. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοι που είναι ορισμένοι Ληξίαρχοι στις δημοτικές ενότητες που δεν είναι έδρα του Δήμου, δεν απασχολούνται αποκλειστικά με το Ληξιαρχείο, αλλά ανήκουν στο γραφείο Αστικής Δημοτικής κατάστασης και είναι επιφορτισμένοι με το Δημοτολόγιο με τον ΟΓΑ και σε πολλές περιπτώσεις είναι και εισπράκτορες, οπότε για ποια εξοικονόμηση ανθρωπίνου δυναμικού προσπαθούν να μας πείσουν;

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η ενέργεια αυτή της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ουδεμία σχέση έχει με τις «δικαιολογίες» και τις «ωραιοποιήσεις», που αναφέρονται στο ΦΕΚ της εφημερίδας της Κυβέρνησης, και προφανώς αποσκοπεί αλλού, το που, το γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή της Δημοτικής Αρχής και την καλούμε καλοπροαίρετα και καλή τη πίστει, να αποσύρει αυτή της την απόφαση, που μόνο προβλήματα δημιουργεί σε μεγάλη ομάδα δημοτών, και να επιτελέσει το έργο της που δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση της ζωής των δημοτών της

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συμβαίνουν και αυτά στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού – Επιστολή από τους Ενεργούς Πολίτες Καμβουνίων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.