Μειώσεις στη μισθοδοσία των οκταμηνιτών της ΔΕΗ – Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝdei_monada_2017

Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού (οκταμηνίτες) του Μαίου και Αυγούστου παρατηρήθηκαν μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη το ΣΕΕΕΝ πραγματοποίησε παρέμβαση στη Διοίκηση του ΛΚΔΜ ζητώντας διευκρινήσεις για το ζήτημα. Η Διοίκηση του ΛΚΔΜ επικοινώνησε υπηρεσιακά γραπτώς με την νομική υπηρεσία της ΔΕΗ Α.Ε και ζήτησε την αιτιολόγηση των μειώσεων στις αποδοχές των εργαζομένων.

Παράλληλα το ΣΕΕΕΝ προχώρησε σε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας για το ίδιο ζήτημα. Η Επιθεώρηση Εργασίας Κοζάνης μετά την παρέμβαση μας διαπίστωσε λάθη όσον αφορά τον υπολογισμό των προσαυξήσεων όπως 1)προσαύξηση κανονικής νύχτας 2) προσαύξηση Κυριακών – αργιών ημέρας 3) προσάυξηση Κυριακών – αργιών νύχτας.

Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις το ΣΕΠΕ Κοζάνης επικοινώνησε με την νομική υπηρεσία της ΔΕΗ Α.Ε και απαίτησε τον επανέλεγχο της μισθοδοσίας του έκτακτου προσωπικού. Η νομική υπηρεσία της ΔΕΗ Α.Ε απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον υπολογισμό των μισθών.

Το ΣΕΕΕΝ μπροστά σε αυτή την εξέλιξη επιφυλάσσεται για κάθε δράση και ενέργεια που θα προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Άσχετα αν οι μειώσεις οφείλονται σε λάθος η όχι δεν αναιρεί την προσπάθεια της εργοδοσίας να φέρει νέο χτύπημα στους μισθούς μας. Μπροστά μας έχουμε την μάχη την υπογραφή της ΕΣΣΕ του τακτικού προσωπικού και πρέπει από κοινού να παλέψουμε για την υπογραφή Σύμβασης και για το έκτακτο προσωπικό με βασικό μισθό 751ευρώ και με όλα τα επιδόματα και τις τριετίες. Μόνο με οργανωμένο συλλογικό αγώνα μπορούμε να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς μισθούς,

Επίσης καλούμε τους εργαζόμενους σε ανάλογες περιπτώσεις μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας να απευθύνονται στο σωματείο για να τα αντιμετωπίζουμε συλλογικά.

Τηλ.Επικοινωνίας 6977227595,6972705587

2 σχόλια στο άρθρο “Μειώσεις στη μισθοδοσία των οκταμηνιτών της ΔΕΗ – Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.