Ήπειρος: 7,20 ευρώ για 70 χιλιόμετρα Εγνατίαςegnatia-gefira-araxthou

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει καταθέσει προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα για προσωρινή απόφαση, με βασικό επιχείρημα την απουσία παράλληλου δικτύου

Εν αναμονή της απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων για την μη λειτουργία των διοδίων στο Δροσοχώρι τελεί η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ενημέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει με σκοπό να μην λειτουργήσουν τα διόδια τα οποία θα επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος της μετακίνησης.

Από την Τύρια μέχρι το Μαλακάσι, για μία απόσταση δηλαδή 71 χιλιομέτρων οι οδηγοί θα καλούνται να πληρώσουν 7.20 ευρώ.

2,40 και 2,40 και 2,40 είναι πάρα πολλά, όταν μάλιστα υπήρχε δέσμευση για εξορθολογισμό των τιμών, εάν λειτουργούν τα διόδια στο Δροσοχώρι.

Η Περιφέρεια έχει καταθέσει προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα για προσωρινή απόφαση, με βασικό επιχείρημα την απουσία παράλληλου δικτύου. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης από την απόφαση του ΣτΕ θα εξαρτηθούν οι επόμενες ενέργειες καθώς αν κερδηθεί η Περιφέρεια θα προσφύγει και για τα διόδια Τύριας και για τα διόδια στο Μαλακάσι.

Ακριβό όμως καθίσταται πλέον και το κόστος μετακίνησης για την Άρτα, καθώς ανέρχεται σχεδόν στα τέσσερα ευρώ με την λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Τέροβο και του πλευρικού στην έξοδο Άρτας.

Πηγή: Epiruspost.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.