Μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας και παιδικό τμήμα 12+ από τη Φωτοδίοδο στην Κοζάνηqrgq345gq45yghq4e5hyqgr4tyq

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης εδώ και δεκατρία χρόνια διοργανώνει πετυχημένα μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ. 2461029843. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο και παρακολουθώντας τα μαθήματα θα σας δοθεί η ευκαιρία να περάσετε εννέα μήνες με ένταση δημιουργίας γύρω από την φωτογραφία.

Την εβδομάδα γίνονται δύο δίωρα μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας και επεξεργασίας της με την χρήση ψηφιακών προγραμμάτων.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://oapnkozanis.gr/?page_id=192

Μήνυμα του επιμορφωτή φωτογραφίας Βρεττάκου Αλέξανδρου

Αγαπητοί φίλοι μου, τα μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας θα ξεκινήσουν πάλι φέτος και έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία να περάσουμε εννέα μήνες με ένταση δημιουργίας γύρω από την φωτογραφία. Η ψηφιακή τεχνολογία και πληροφορία, θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε το μέσο γρήγορα και σε βάθος.

Χωρίς καλά – καλά να το καταλάβετε η φωτογραφία θα αλλάξει την οπτική σας για το πώς παρατηρείτε και βλέπετε τον κόσμο γύρω σας. Επίσης θα εξελιχθεί ο τρόπος σκέψης σας γύρω από την εικόνα και θα γνωρίσετε την καλλιτεχνική φωτογραφία που θα σας απελευθερώσει.

Σας περιμένω όπως κάθε χρόνο με χαρά και όρεξη σαν ένας αρχάριος φωτογράφος που ξεκινάει μαζί σας αυτό το μακρύ και ανεπανάληπτο ταξίδι της τεχνικής εικόνας.

Φωτογραφικό Εργαστήρι
Παιδικό Τμήμα 12+

Αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι ηλικία ο σπουδαίος Γάλλος φωτογράφος Henri Lartigue, ξεκίνησε να φωτογραφίζει;
Ξεκίνησε να φωτογραφίζει στα 6 του χρόνια!

Αναρωτηθήκατε ποτέ με ποιο τρόπο η τέχνη της φωτογραφίας μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά μας να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και να εγείρει τη φαντασία τους;

Η φαντασία είναι πιο σπουδαία από τη γνώση – Άλμπερτ Αϊνστάιν

Οπλίζουμε τις φωτογραφικές μηχανές στα χέρια των παιδιών, για να δουν τον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό, να εμπνευστούν από το έργο σπουδαίων φωτογράφων γνωρίζοντας την υπέροχη γεμάτη φως αυτή τέχνη!

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η εξοικείωση των παιδιών με τη χρήση της φωτογραφίας ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει τον πειραματισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα αλλά και την απαραίτητη μάθηση πάνω σε θέματα ασφάλειας των παιδιών σε σχέση με τη χρήση φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα (social media).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.