Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον στόλο του Δήμου Κοζάνης



ilektriko_autokinito_kozani

Στην αγορά τριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα φορτίζονται από τον ήλιο, προχώρησε ο Δήμος Κοζάνης τα οποία και αναμένονται το επόμενο διάστημα να κυκλοφορήσουν στην πόλη της Κοζάνης.

Ο σταθμός στάθμευσης και φόρτισης, που θα βρίσκεται στον χώρο του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων του Δήμου στην βόρεια πλευρά της πόλης, κατασκευάστηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας.

Η παρουσίαση του σταθμού φόρτισης θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των δράσεων της εβδομάδας κινητικότητας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νίκης, όπου θα εκτεθούν παράλληλα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ποδήλατο που έχει στην διάθεση του το εργαστήρι ηλεκτρικής ισχύος για την εξάσκηση των φοιτητών. Μάλιστα όπως δήλωσε ο υπεύθυνος καθηγητής Εφαρμογών του εν λόγω τμήματος Δρ. Δημήτρος Στημονιάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, υπάρχει η τεχνογνωσία για την υποστήριξη των συγκεκριμένων μέσων μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλον. Ο κ Στημονιάρης εξήγησε ακόμα ότι υπάρχουν στην πόλη οκτώ εγκατεστημένοι σωλήνες φόρτισης, έτοιμοι να λειτουργήσουν οπότε χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρα eco-driving», στην εβδομάδα κινητικότητας θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος ECO Driving «Οδήγησε Οικολογικά! Εξοικονόμησε Χρήματα! Σώσε το περιβάλλον!» Ενώ παράλληλα θα γίνει μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στους μικρούς δημότες από τη δημοτική αστυνομία και την Τροχαία Κοζάνης στο κέντρο της πόλης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη –Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.