Πολλές δράσεις κατά την εβδομάδα κινητικότητας στην Κοζάνη – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμαarthsrjytrytrwtjwtuh5tr6hrwq

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017
Τίτλος Δράσης: Ενημερωτική Ημερίδα Έναρξης Εβδομάδας Κινητικότητας, Πλατεία Νίκης 7:30μμ
Θεματολογία:
1. Παρουσίαση Θεματολογίας «Εβδομάδας Κινητικότητας 2017» – Παρουσίαση δράσεων εβδομάδας (Εισηγητής: Γρηγοριάδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος)
2. Παρουσίαση Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητής: Δεσποτίδης Κων/νος, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού & Πολεοδομίας)
3. Παρουσίαση τρόπων εξασφάλισης ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητές: Εκπρόσωπος Τροχαίας Κοζάνης)
4.Παρουσίαση αποτελεσμάτων προγράμματος eco-mobility από το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Εισηγητής: Παπαδέλη Ελευθερία, Καθηγήτρια 5ου Γυμνασίου)
5. Παρουσίαση εξελίξεων στις τεχνολογίες κίνησης με ηλεκτροκίνητα μέσα (Εισηγητής: Δρ. Στημονιάρης Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών TE, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας)
6.Παρουσίαση «καλών πρακτικών» δράσεων βιώσιμης κινητικότητας σε άλλες πόλεις – Εξέλιξη συμμετοχών στο πρόγραμμα. (Εισηγητής: Γραμματικός Παναγιώτης, Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος)

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017
α) Τίτλος Δράσης: Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά. από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ
Σύντομη περιγραφή: (α) Πεζοδρόμηση (αποκλεισμός κυκλοφορίας μόνο ΙΧ οχημάτων) σε τμήμα της οδού Π. Μελά από το ύψος της οδού Ρ. Φεραίου και Κ. Παλαιολόγου έως την πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Θα υπάρχει ενημέρωση των οδηγών με σήμανση και διανομή φυλλαδίων από τους οργανωτές σε σημεία πρόσβασης στο παραπάνω τμήμα της Κεντρικής Οδού.

β ) Τίτλος Δράσης: Λαμπαδηδρομία με το Σύλλογο Αιμοδοτών ¨Γέφυρα Ζωής¨ , 7μμ-8μμ
Σύντομη περιγραφή: Οι Σύλλογος Αιμοδοτών θα διανύσει διαδρομή από οδό Τράντα μέσω Φιλίππου Β’ με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου θα ακολουθήσει άναμμα κεντρικής φλόγας.
Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με χορευτικά και χορωδίες.

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017
α) Τίτλος δράσης: Κινούμαι έξυπνα, Σιδηροδρομικός σταθμός – Πλατεία Νίκης, 6.00μμ
Σύντομη περιγραφή: Κίνηση εντός της πόλης με αφετηρία το Σιδηροδρομικό Σταθμό και τέρμα την Πλατεία Νίκης, με τα πόδια, ποδήλατα ή άλλα ηλεκτρικά μέσα, μέσω της βέλτιστης διαδρομής όπως αυτή αξιολογήθηκε από τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της Κυριακής.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν οδηγίες για τη χρήση στο κινητό τους εφαρμογών και εργαλείων που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου. Θα ενθαρρυνθούν ώστε να τις χρησιμοποιήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης ώστε να εκτιμηθούν έπειτα τα αποτελέσματα. Οι εφαρμογές είναι οι ακόλουθες:

– Mobility Idea
Οι συμμετέχοντες θα μπουν στην πλατφόρμα κατάθεσης ιδεών και σχολίων για την κυκλοφορία και τους δημόσιους χώρους της Κοζάνης
– Google Maps
Οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν τους χάρτες της Google (GoogleMaps) για να σχεδιάσουν ιδέες σχόλια και να αναδείξουν προβλήματα
– Strava
Οι συμμετέχοντες θα καταγράψουν όποιες επιθυμούν από τις καθημερινές διαδρομές (για δουλειά ή και για βόλτα) με τα πόδια ή με ποδήλατο.
– Ψηφιακό ηχόμετρο (sound meter)
Θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή της ExaMobile S.A. για την καταγραφή καθημερινών θορύβων στην πόλη, σε χαρακτηριστικά σημεία της
– Καταγραφή φωτεινότητας
Θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή Lux Camera του Tu Anh Do για την καταγραφή χαρακτηριστικών φωτεινών ή σκοτεινών σημείων της Κοζάνης.

β) Τίτλος δράσης: Κινούμαι ¨Έντεχνα¨ , 7μ.μ Πλατεία Νίκης
Σύντομη περιγραφή: Το ΔΗΠΕΘΕ διοργανώνει εικαστικά εργαστήρια με θέμα την εβδομάδα κινητικότητας

(γ) Τίτλος δράσης: Απογευματινή Πεζοπορία με το ΣΕΟ, 6.00μ.μ Εκκίνηση Πλατεία Σκ΄ρκας
Σύντομη Περιγραφή: Πεζοπορία από την Πλατεία της Σκ΄ρκας- Καταφύγιο Σμάθκο-Διάσχιση Αηλιά- Αη Θωμά- Πλατεία της Σκ΄ρκας..

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
Τίτλος δράσης: Προτεραιότητα στο ποδήλατο, 6μ.μ-7μ.μ
Σύντομη περιγραφή: Ενημέρωση των οδηγών αυτοκινήτων ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στους ποδηλάτες. Θα επιλεχθούν οδοί που με βάση τη μελέτη σχεδίου θα γίνουν ποδηλατόδρομοι ή πεζόδρομοι. Ποδηλατάδα στην πόλη με συνδρομή.

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Τίτλος δράσης: Τα μονοπάτια του Αηλιά , 5.30μ.μ Εκκίνηση Νιάημερος
Σύντομη Περιγραφή: Πεζοπορία στον Αηλιά με αφετηρία το Νιάημερο μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ όπου θα προσφερθεί τσάι και στη συνέχεια επιστροφή στο Νιάημερο.

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
Τίτλος δράσης: Ημέρα eco-driving, Πλατεία Νίκης 12:00 π.μ.
Σύντομη Περιγραφή: (α) Παρουσίαση από το Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
1. Ηλεκτρικού αυτοκίνητου
2. Ηλεκτρικού Ποδηλάτου
3. Σταθμού φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε από Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος.
Υπεύθυνος:  Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Δρ. Στημονιάρης Δημήτριος

(β) Παρουσίαση του προγράμματος ECO Driving «Οδήγησε Οικολογικά! Εξοικονόμησε Χρήματα! Σώσε το περιβάλλον!»

(γ) Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στους μικρούς δημότες από τη δημοτική αστυνομία και την Τροχαία Κοζάνης στο κέντρο της πόλης

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
Τίτλος δράσης: Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
α) Περιγραφή δράσης: Ενημέρωση οδηγών με φυλλάδια και αφίσες από τους μαθητές του 5ου Γυμνάσιου Κοζάνης. 12:00
Οι μαθητές στο φανάρι στη συμβολή Τσιμηνάκη με Τράντα, όταν το φανάρι είναι κόκκινο για τα αυτοκίνητα θα βγαίνουν στο δρόμο με χαρτόνια, όπου θα έχουν γράψει μηνύματα σχετικά με την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο ενώ ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι θα μοιράζουν στους σταματημένους οδηγούς σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια.

β) Περιγραφή δράσης: Απαγόρευση κίνησης επί της οδού Μακεδονομάχων 5μ.μ-9μ.μ
Οργάνωση: Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

γ) Περιγραφή δράσης: Εκδήλωση λήξης Εβδομάδας Κινητικότητας με Μουσικά, Χορευτικά, δρώμενα, Πλατεία Νίκης 17:30-20:00
Σύντομη περιγραφή: Τα γυμναστήρια της πόλης θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους με τα χορευτικά τους δρώμενα και τις γυμναστικές επιδείξεις τους, προωθώντας τη συλλογική κίνηση και άθληση στα πάρκα, τους πεζόδρομους και τις πλατείες της πόλης. Τις δραστηριότητες συντονίζει ο youtuber Τόλης Τσιρούδης.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πολλές δράσεις κατά την εβδομάδα κινητικότητας στην Κοζάνη – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

  1. Η πεζοδρόμηση της οδού Παύλου Μελά είναι ΠΑΡΑΛΟΓΗ.

    Μονο ΠΟΛΥ σοβαρά προβλήματα θα δημιουργήση !!

    Τα παιδία παίζει.

    Ιωαννίδη να ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΊΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.