Νέες καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης προς τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

dimarxeio_servion

Πριν στεγνώσει το μελάνι από την καταγγελία μας για την ανυπαρξία προστασίας των εργαζομένων από επιθέσεις πολιτών στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, σε κανέναν από τη Διοίκηση δεν « ίδρωσε το αυτί ».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται φαινόμενα όπου συγκεκριμένοι πολίτες χωρίς κάποιο θεσμικό ρόλο ελέγχουν ακόμα και τις καταστάσεις προσέλευσης – αποχώρησης των υπαλλήλων, ψάχνουν τους κάδους ανακύκλωσης χάρτου ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ για δημόσια έγγραφα και γενικά κινούνται με ένα τρόπο σα να τους έχει δώσει κάποιος το «ελεύθερο»!

Ενώ συμβαίνουν αυτά, από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου, δεν έχει διαπιστωθεί καμία ενέργεια γα την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Εκτός αυτού, έχουμε γίνει δέκτες καταγγελιών ότι η Διοίκηση του Δήμου τελευταία έχει βάλει στο στόχαστρο τους συναδέλφους με οχτάμηνη σύμβαση («επωφελούμενους») οι οποίοι βιώνουν καθημερινές πιέσεις και εκφοβισμούς.

Η θέση μας είναι διατυπωμένη πολλάκις: Οι εργαζόμενοι είναι συνεργάτες της δημοτικής αρχής, υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και πρέπει η Διοίκηση να τους προστατεύει από κακότροπους πολίτες και να τους διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Για να λειτουργεί ένας δήμος με ροή , να προσδίδει όραμα και να υπηρετεί τους σκοπούς που η πολιτεία του έχει αναθέσει , θα πρέπει η Διοίκηση και οι υπάλληλοι να έχουν άψογη συνεργασία. Χωρίς ρεβανσιστικούς αποκλεισμούς , η δημοτική αρχή οφείλει να δίνει όραμα και μέσω του παραδείγματος να ηγείται και όχι να δίνει διαταγές μη υλοποιήσιμες και κατόπιν να ψάχνει για φαντάσματα και ευθύνες και να «διοικεί» μέσω τιμωριών και απειλών.

Υπενθυμίζουμε την ταμπέλα που υπάρχει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού:

“Αι πόλεις άριστα οικούνται εάν οι πολίται τοις άρχουσι πείθονται , οι δε άρχοντες τας νόμοις”.

Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.