Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής στο Τρανόβαλτο Κοζάνης – Δείτε το βίντεο1uyuiyfuyfuyfduytfduhi

Το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Τρανόβαλτο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού Κοζάνης, στην έδρα της μαρμαροφόρου περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, είναι γεγονός!

Οι εργασίες του Συμποσίου Γλυπτικής, με πρώτη ύλη βέβαια το μάρμαρο, που διοργανώνεται από το Σωματείο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Μαρµάρου Νοµού Κοζάνης σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ξεκίνησαν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρανοβάλτου και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 20ημέρου.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας που την απαρτίζουν καταξιωμένοι γλύπτες, είναι ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Έκτωρ Παπαδάκης.

2ykuytdkutdhduyyugtdfhyuj

Συμμετέχουν οι γλύπτες:
– Γιώργος Σταματόπουλος, σχεδιαστής της Ελληνικής όψης των κερμάτων ευρώ, της αναμνηστικής σειράς των Special Olympics και του αναμνηστικού κέρματος των 2 € που εξέδωσαν όλα τα κράτη της ευρωζώνης
– Φίλιππος Καλαμάρας, υπεύθυνος εργαστηρίου Τρισδιάστατων Εφαρμογών και Διακοσμητικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφηρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας
– Χρήστος Λαζαράκης, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και κατόπιν με υποτροφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας
– G.v. Michailidis, Αντώνης Κατσούλης και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Το Συμπόσιο Γλυπτικής στο Τρανόβαλτο, το οποίο είναι ελεύθερο στον καθένα να το παρακολουθήσει, συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας από το τρέχον εξάμηνο, εργαστηρίου Γλυπτικής Μαρμάρου στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Ασφαλώς, πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία του Σωματείου Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Μαρµάρου Νοµού Κοζάνης, που θα φέρει στην επικαιρότητα το μάρμαρο Τρανοβάλτου, υπενθυμίζοντας στους αρμόδιους τις δεσμεύσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και θα αφήσει αξιόλογα γλυπτά έργα στην τοπική κοινωνία.

Γ.M./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.