Έναρξη λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Εορδαίαςptolemaida_aerofotografiaΜε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι λαϊκές οικογένειες βγάζουν χαρτί και μολύβι κι αρχίζουν τους υπολογισμούς για το τι χρειάζεται να πληρώσουν και τι μπορούν να περικόψουν.

Μια δράση που συμβάλει ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από αυτό τον βραχνά είναι το Λαϊκό Φροντιστήριο Εορδαίας.

Τα ταξικά σωματεία της περιοχής κι ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (ΟΓΕ) έχουν μπει μπροστά στην οργάνωση αυτής της δραστηριότητας και προσφέρουν Μαθήματα Αλληλεγγύης, συμβάλλοντας στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, που όχι μόνο συρρικνώνει το λαϊκό εισόδημα αλλά υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σχολείο. Τα μαθήματα έχουν διπλή έννοια: από τη μια την ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη την αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσων ανήκουν στον κόσμο της δουλειάς, μεταξύ αυτών και μιας πραγματικής σύγχρονης δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά του λαού.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Εορδαίας συνεχίζει και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τη λειτουργία του παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, Β. ΣΟΦΙΑΣ 32 (1ος όροφος), 6:30 Μ.Μ.
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. (τηλ. επικοινωνίας 2463506507)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.