Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό στο 13ο Δημοτικό και στο 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης όπου παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης



DSC04039

Στους αγιασμούς του 13ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Μέσα σε ένα χρόνο οι μαθητές του 13ου Δημοτικού θα έχουν τις αίθουσες που τους αξίζουν

Απευθυνόμενος στα παιδιά, στους γονείς και στους δασκάλους του 13ου Δημοτικού Σχολείου, ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε:

«Μια νέα σχολική χρονιά συμβολίζει την ελπίδα. Σταθερή ελπίδα μας είναι τα νέα παιδιά που με την καθαρή ματιά τους μας δίνουν τη δύναμη και την ώθηση να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Καλύτερος γίνεται ένας τόπος, όταν καλυτερεύουν οι άνθρωποί του. Όλα τα σχολεία μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα με καθηγητές και δασκάλους στη θέση τους. Αυτό που δεν πρέπει να λείπει είναι η δίψα για μάθηση. Είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζεστε με δασκάλους και γονείς, ώστε όλοι να μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο που είναι η γνώση για ένα καλύτερο αύριο».

Σε ότι αφορά στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του 13ου Δημοτικού Σχολείου, ο Θ. Καρυπίδης τόνισε ότι «καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσουμε το δίκαιο αίτημα και να κάνουμε τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να αυξήσουμε τους ζωτικούς χώρους και να διορθώσουμε αυτό το λάθος που έχει γίνει. Θα διαθέσουμε πόρους από οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο». Όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, αναζητώντας με την κατεύθυνση των υπηρεσιών και του δήμου τις καλύτερες επιλογές, δόθηκαν οι εγκρίσεις από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και έχουν προχωρήσει οι μελέτες, ώστε «μέσα σε ένα χρόνο το έργο θα κατασκευαστεί για να έχετε τις αίθουσες που σας αξίζουν».

Να συμβιβαστείτε με τη γνώση, αλλά να είστε ασυμβίβαστοι και ανατρεπτικοί με το άδικο, πρότρεψε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ ο Περιφερειάρχης

Να είναι ασυμβίβαστοι και ανατρεπτικοί με το άδικο προέτρεψε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ ο Περιφερειάρχης. «Να συμβιβαστείτε με τη γνώση, αλλά να είστε ασυμβίβαστοι και ανατρεπτικοί με το άδικο. Εδώ που είστε κοιτάξτε να μάθετε, ώστε να έχετε μια ζωή που σας αρμόζει. Τα προηγούμενα χρόνια δομήσαμε ένα κράτους άδικου. Φέτος, η πολιτεία έπραξε το καθήκον της, ώστε να είστε ίσοι μεταξύ ίσων και όχι πρώτοι μεταξύ των πρώτων».

DSC04033

DSC04038

DSC04039

DSC04041

DSC04055

DSC04065

DSC04071

DSC04082

DSC04084

DSC04086

DSC04087

DSC04091

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.