Η νέα μεταγραφή του ΣΜΑΚ, Γιώργος Καρακούλας, σε αγώνα καρτ της Ιταλίας



karakoulas_giorgos_smak345367Ο Γιώργος Καρακούλας είναι η νέα μεταγραφή του ΣΜΑΚ στο χώρο του αγωνιστικού καρτ και είναι γνώριμος στο Σωματείο μας εδώ και χρόνια ως φοιτητής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και οδηγός στη φοιτητική ομάδα που ανέπτυξε φέτος το δικό της μονοθέσιο για συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό. Είναι 25 ετών και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Οι οικογενειακές ρίζες είναι στην περιοχή της Κοζάνης από όπου κατάγονται ο παππούς του Γιώργος και ο πατέρας του Δημήτρης που έκαναν τα πάντα για να έχει όσο το δυνατόν την καλύτερη αγωνιστική εμπλοκή.

Σε ηλικία 6 χρονών απόκτησε το πρώτο αγωνιστικό κάρτ κατηγορίας Mini, με το οποίο έκανε προπονήσεις. Στα 14 ξεκίνησε την συμμετοχή σε αγώνες διαμορφώνοντας σταδιακά ένα πολύ πλούσιο παλμαρέ που περιλαμβάνει πανελλήνια κύπελλα και διακρίσεις μέχρι και σε διεθνείς αγώνες.

Ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές ήταν η 1η θέση στο Πρωτάθλημα Rotax το 2007, στη δεύτερη μόλις χρονιά συμμετοχής σε αγώνες καρτ. Η αναγνώριση στο εξωτερικό ήρθε το 2010 με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Κατηγορία KF2. Είναι η κατηγορία που έχει βγάλει οδηγούς που τρέχουν σήμερα στην F1 όπως ο Stoffel Vandoorne που βρεθήκαν αντίπαλοι και άλλα γνωστά ονόματα όπως οι Esteban Ocon και Daniel Ricciardo.

Στη συνέχεια σταμάτησε την ενεργό αγωνιστική συμμετοχή για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και τις ανάγκες της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το 2016 ξεκίνησε και πάλι ενεργά τους αγώνες μετά από αποχή 4 ετών. Στο τέλος της χρονιάς πήρε την 3η θέση στο Rotax Challenge στην κατηγορία Senior, όπου συμμετέχουν οι πιο έμπειροι οδηγοί της Ελλάδας με σημαντικές διακρίσεις στον παγκόσμιο χώρο του καρτ και φυσικά προπονούνται με το αθλημα από πολύ μικρή ηλικία.

Ο Γιώργος συμμετέχει με την Kartworks Racing Team που εδρεύει στην Αθήνα και κάνει τις προπονήσεις του στην πίστα DrivePark στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης με τη νεοσύστατη δική του ομάδα προπονήσεων kart FPR Thessaloniki πάντα υπό την καθοδήγηση του προπονητή μηχανικού του και ιδιοκτήτη της ομάδας του Γιάννη Ξιφαρα.

Η φετινή χρονιά περιλαμβάνει ορισμένους πρωταθληματικούς αγώνες στο Ρύσιο και την Αθήνα όμως η έκπληξη ήταν η πρόσκληση για συμμετοχή σε αγώνα καρτ στο Τορίνο της Ιταλίας. Η πρόσκληση ήρθε από τον διοργανωτή του αγώνα που είχε δει το Γιώργο σε παλιότερο αγώνα καρτ πόλης στη Σικελία όπου είχε κερδίσει την κατηγορία του!

Και λέμε αγώνας καρτ πόλης γιατί στη γειτονική χώρα υπάρχει κύπελλο αγώνων καρτ που γίνονται μέσα σε μεγάλες πόλεις που διαμορφώνονται κατάλληλα και συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος θεατών.

Αυτός ο αγώνας γίνεται για πρώτη φορά στο Τορίνο και ο Γιώργος θα συμμετέχει στην κατηγορία 100cc Super A με συναγωνισμό περίπου 30 συμμετοχών ενώ στον αγώνα τρέχουν 7 κατηγορίες καρτ.

Στο συγκεκριμένο αγώνα ο Γιώργος θα συνεργαστεί ξανά με την παλιά του ομάδα TEAM SENNA που εξασφάλισαν τη συμμετοχή του μετά και από την πρόσκληση του διοργανωτή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης εύχεται καλή επιτυχία στη φετινή χρονιά για το Γιώργο και ελπίζουμε να διαδώσουμε όμορφες εικόνες από το χώρο του καρτ που αποτελεί το πρώτο βήμα για την εκπαίδευση νέων οδηγών πρώτα από όλα και μετά αθλητών του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.