Γ. Θεοφύλακτος προς Ν.Δ.: «Βάλατε φωτιά και τώρα διαμαρτύρεστε γιατί κάηκε το δάσος!»theofilaktos235235225523Ιδιαίτερη αναφορά στον ενεργειακό άξονα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Φλώρινας και στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατούσε έκανε ο βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, ο οποίος και πρέπει να λάβει τέλος, με αφορμή και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δικαιώματα που ψηφίστηκε. Ο κ. Θεοφύλακτος προέτρεψε μάλιστα την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου να ασχοληθεί και προσωπικά –με αφορμή και επικείμενη επίσκεψή της στο Νομό Κοζάνης- με την εφαρμογή του νόμου στην περιοχή Κοζάνης-Πτολεμαΐδας και την καλύτερη λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας (και την ίδρυση Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων) αφού η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τους εργολάβους που δραστηριοποιούνται στη Δ.Ε.Η. αποτελεί κοινό μυστικό.

Ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, ξεκίνησε την ομιλία του για το νομοσχέδια με τα εργασιακά δικαιώματα, δίδοντας αφοπλιστικές απαντήσεις στον βουλευτή της Ν. Δ. κ. Σταμάτη (επίσκεψη Μακρόν – χρέος – μισθοί – συντάξεις).

Στη συνέχεια ο Βουλευτής κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο αποκαθιστά πολλά από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα τόνισε ότι η έλλειψη της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στους θεσμούς, εξαιτίας των αντεργατικών πολιτικών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αποκαθίσταται σταδιακά καθώς ρυθμίζονται θέματα πολύ σημαντικά θέματα της καθημερινότητας του εργάτη, όπως η οικειοθελής αποχώρηση και το επίδομα ανεργίας, η καταγραφή της υπερεργασίας και της υπερωρίας, η διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, η δυνατότητα πλέον έκδοσης διαταγής πληρωμής για οφειλόμενους μισθούς, ο αποκλεισμός εργοδοτών που παραβιάζουν τη νομοθεσία από άλλους διαγωνισμούς και δημόσιο χρήμα κτλ.

«Εσείς κύριοι της Ν.Δ. όταν μιλάτε για επιχειρηματικότητα εννοείτε επιχειρηματικότητα με θαλασσοδάνεια, χωρίς σεβασμό στον εργαζόμενο και στο περιβάλλον και με τα κέρδη στους λίγους και της ζημιές στον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, υπογραμμίζοντας όσα έχουν γίνει στον τομέα αυτό ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ (εξωδικαστικός μηχανισμός, 120 δόσεις, αποποινικοποίηση οφειλών κτλ).

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Θεοφύλακτος, παρομοίασε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σαν τους εμπρηστές ενός δάσους που, αφού το κατέκαψαν, εγκαλούν την πυροσβεστική γιατί δεν έσβησε έγκαιρα την φωτιά. Εμείς, είπε ο κ. Θεοφύλακτος, και την φωτιά σβήσαμε και την αναδάσωση θα ολοκληρώσουμε –ενώ ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει στη Ν.Δ. να επιστρέψει, γιατί θα μας γεμίσει αυθαίρετα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.