Επίσκεψη του Βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή στη Δυτική Μακεδονία



zkydtkydtkddyki

Στα πλαίσια της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς και της επαφής με τους εργαζομένους πραγματοποιήθηκε περιοδεία από τον Βουλευτή του Κόμματος Βαρδαλή Σάκη σε χώρους εργασίας της ΔΕΗ Α.Ε και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε ομιλία στους εργαζόμενους του Ορυχείου Αμυνταίου όπου ο βουλευτής για μια ακόμα φορά εξέφρασε το ενδιαφέρον του Κόμματος για την κατάσταση που προέκυψε μετά την κατολίσθηση στο Ορυχείο με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και για τους κατοίκους της περιοχής και ειδικά αυτούς των Αναργύρων. Το ενδιαφέρον αυτό εκφράστηκε απο την πρώτη μέρα με επίσκεψη κλιμακίου του Κόμματος στους Ανάργυρους και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις μετά την κατολίσθηση με το ενδεχόμενο κλεισίματος του Ορυχείου καθώς και για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στις εργολαβίες.

Σε περιοδεία στον ΑΗΣ Μελίτης ήρθε σε επαφή με τους εργαζόμενους με βασικό θέμα την επικείμενη πώληση μονάδων ορυχείων και ΑΗΣ. Ο βουλευτής τόνισε την σταθερή πάλη του ΚΚΕ τόσο μέσα στη Βουλή αλλά και στους αγώνες ενάντια στην απλευθέρωση/ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ενέργειας αλλά και την μόνη διέξοδο υπέρ των εργαζομένων και του λαού που είναι η πρόταση του ΚΚΕ για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας ενταγμένο στον Πανεθνικό Κεντρικό Σχεδιασμό που θα υπηρετεί τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο πραγματοποίησε περιοδεία σε τμήματα του νοσοκομείου και συναντήθηκε με την υποδιοικήτρια κ. Βαρδάκα. Στη συνέχεια μίλησε με το ΔΣ των εργαζομένων του νοσοκομείου και εργαζομένους οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο, τα εργασιακά τους, τις ελλείψεις του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό-τεχνικό προσωπικό και κυρίως την ανησυχία τους για το μέλλον της ογκολογικής κλινικής που βρίσκεται στα όρια της λειτουργίας της λόγο έλλειψης ιατρών τη στιγμή που εξυπηρετεί πάνω από 300 καρκινοπαθείς.

Ο βουλευτής τόνισε πως όποιες υποκριτικές προσπάθειες “νοικοκυρέματος” κάνει κάνει η κυβέρνηση γίνονται στις πλάτες των εργαζομένων και πάλι με χρήματα του λαού, χωρίς να πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο που συχνά απαλλάσσεται των ασφαλιστικών εισφορών στο όνομα την ανταγωνιστικότητας. Όσο η υγεία μπαίνει στα μέτρα της δημοσιονομικής πολιτικής και της εμπορευματοποίησης δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική βελτίωση της κατάστασης. Για το ΚΚΕ η υγεία είναι δικαίωμα για όλο το λαό, να σταματήσει κάθε ιδιωτική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας.

Ειδικά για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας το ΚΚΕ θα καταθέσει στη βουλή ερωτήσεις στον αρμόδιο υπουργό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.