Σοβαρές ζημιές σε καλλωπιστικά δένδρα του Δήμου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώναwwrjtywr5jyw5rjw5rtj5wtujy5Ο Δήμος Κοζάνης εφαρμόζει πρόγραμμα επεμβάσεων αστικού πρασίνου με αποκλειστικό σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και των δημοτών.

Δυστυχώς, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα (ολικός παγετός επί ημέρες), προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καλλωπιστικά δένδρα του Δήμου. Από το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης παρακολουθούνταν η πορεία τους κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού με την ελπίδα να ανακάμψουν και να εκπτυχθεί νέα βλάστηση. Σε πολλά από τα δέντρα αυτά προκλήθηκε τελικά ολική ξήρανση ενώ όπου η ξήρανση ήταν μερική συνεχίζονται οι προσπάθειες να βοηθηθούν και να αναπτυχθεί ξανά η κώμη τους.

Μετά από πλήρη έλεγχο και καταγραφή από το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης διαπιστώθηκε πως ορισμένα ξερά δέντρα ενδεχομένως να αποτελούσαν κίνδυνο για την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων.

Για αυτό το λόγο τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν εργασίες απομάκρυνσης των συγκεκριμένων ξερών δένδρων, αποκλειστικά και μόνο για λόγους ασφαλείας και ορθής διαχείρισης του αστικού πρασίνου, από πεζοδρόμια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα κριτήρια που πρέπει να συνυπολογιστούν για κάθε επέμβαση είναι πολλά και κάθε περίπτωση κρίνεται μοναδικά, με επιστημονικά κριτήρια ανάλογα με το είδος του δένδρου και τις ιδιότητες του, τη θέση και τις συνθήκες ανάπτυξής του, το ιστορικό που είναι γνωστό και μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δένδρου και την ασφάλεια του κοινού.

Σε όλες τις περιπτώσεις απομάκρυνσης ο Δήμος Κοζάνης και το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του αστικού πρασίνου.

2 σχόλια στο άρθρο “Σοβαρές ζημιές σε καλλωπιστικά δένδρα του Δήμου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.