Στην Κοζάνη η Εικόνα της Παναγίας της Ατταλειώτισσας από τον Ταύρο Αττικής



ekklisia_konstantinou-elenis-kozani

Ανακοινώνεται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Ατταλειώτισσας θα μεταφερθεί από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Ταύρου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:30 το απόγευμα.

Η υποδοχή θα γίνει με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παύλο και στη συνέχεια θα τελεστεί Εσπερινός και Παράκληση.

Η Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ως τις 17 Σεπτεμβρίου στον Ναό, όπου θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

Οι Χριστιανοί και οι Τούρκοι της Αττάλειας τιμούσαν με ιδιαίτερη ευλάβεια την θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας της Κύκκου (Τζίγκο Παναγιά, όπως την αποκαλούσαν, με την τοπική προσφορά), η οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο Ναό του Αγίου Νικολάου της Αττάλειας. Είναι πιστό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κύκκου της Κύπρου. Κατά τον διωγμό του 1922 οι πρόσφυγες, με πολλές προφυλάξεις και πολλή ευλάβεια, την έφεραν μαζί τους στην Ελλάδα, ως πολύτιμο θησαυρό, μερίμνησαν για την ανέγερση Ναού προς τιμήν της και έκτοτε έχει αποθησαυριστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ταύρο Αττικής.

Από την Ιερά Μητρόπολη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.