Ο σύντροφος Μπορίσοφ από το Λάνγκλει της Βιρτζίνια – Άρθρο του Μιχάλη Ραμπίδηrampidis_mixalisΓράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κ Μπόικο Μπορίσοφ, «γέννημα-θρέμμα» του Λάνγκλει της Βιρτζίνια (όπου και η έδρα της CIA) ήρθε χθες στην Καβάλα και είχε δείπνο με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ Τσίπρα.

Ο κύριος εκφραστής της συντηρητικής παράταξης στη Βουλγαρία και εντολοδόχος των Αμερικανών, ήταν εκείνος που (μαζί με τον ΓΑΠ) ακύρωσε τις συμφωνίες του Κώστα Καραμανλή για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό Φ.Α. Σάουθ Στρίμ, με Ρώσικο πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο. Υποστήριξε δε ένθερμα την κατασκευή του αγωγού Ναμπούκο, Αμερικανικών συμφερόντων.

Η υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας για τη λεγόμενη «Σιδηροδρομική Εγνατία» που θα ενώσει τα λιμάνια Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Αλεξανδρούπολης με αυτά του Μπουργκάς, της Βάρνας και θα φθάνει μέχρι τη Ρούσε στο Δούναβη, αλλάζει έως και ανατρέπει τα σημερινά δεδομένα μεταφοράς εμπορευμάτων, προϊόντων και τουριστικού κοινού. Εκτός όμως από την εμπορική αξία, προσδίδει και ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία στην Ελλάδα.

Η σχεδιαζόμενη σιδηροδρομική γραμμή παρακάμπτει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και ανοίγει μια λεωφόρο εξόδου προς τη Μαύρη Θάλασσα και τις αγορές της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας, Ρωσίας, Γεωργίας κ.α. χωρίς καμιά εξάρτηση από τις διαθέσεις του κάθε Ερντογάν.

Είναι ακριβώς το ίδιο σκεπτικό και φυσικά μικρότερης σημασίας, μ’ αυτό που εξυπηρετούσαν οι ενεργειακές συμφωνίες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή με Βουλγαρία και Ρωσία, για την απεξάρτηση της μεταφοράς αργού πετρελαίου και Φ.Α. από τη Ρωσία και εκτός «στενών» προς την Μεσόγειο.

Στην παγκοσμιοποίηση οι λεγόμενες «αγορές» έχουν πάντα το πρώτο χέρι οποιασδήποτε επιλογής και οι σημερινές συνθήκες υπαγορεύουν στον κ Μπορίσοφ την εφαρμογή εντελώς αντίθετης πολιτικής, απ’ αυτή της προηγούμενης θητείας του ως πρωθυπουργού. Ο Βουλγάρικος λαός έχει κατανόηση …..

Άλλε (και γνωστοί) αι βουλαί του «κυρίου» σήμερα ….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.