Ο Δήμος Κοζάνης για την ανακοίνωση της ΚΝΕ σχετικά με την αφαίρεση αφισώνdimarxeio_kozanisΜε αφορμή ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Κοζάνης της ΚΝΕ, σχετικά με την απομάκρυνση αφισών από δημόσιους χώρους, ο Δήμος Κοζάνης θα ήθελε να ενημερώσει τα εξής:

Με το άρθρο 16, του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Κοζάνης και σύμφωνα με το Ν. 2946/2001, απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση δηλαδή η υπαίθρια και δημόσια προβολή (π.χ. αφισοκόλληση) σε μια σειρά από χώρους, που αναφέρονται αναλυτικά στον Κανονισμό και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, επιφάνειες τεχνικών έργων φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται στο άρθρο 14 παράγραφο 1 του Ν 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α’) όπως τοίχοι αντιστήριξης, γέφυρες, σήραγγες, το κατάστρωμα δρόμων και πεζοδρομίων, καθώς και στύλοι και υποσταθμοί εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, στοές κτιρίων κτλ.

Το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Κοζάνης στην περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση του κανονισμού έχει υποχρέωση να προχωρήσει στον καθαρισμό και παράλληλα η Δημοτική Αστυνομία να βεβαιώσει το πρόστιμο στους υπαιτίους.

Ο Δήμος Κοζάνης δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι εφαρμόζει αδιακρίτως τον ισχύοντα κανονισμό και νόμο, ακόμη και σε περιπτώσεις που σχετίζονται με το Δήμο.

2 σχόλια στο άρθρο “Ο Δήμος Κοζάνης για την ανακοίνωση της ΚΝΕ σχετικά με την αφαίρεση αφισών

  1. ίτε του Δημάρχου σας ότι εξαιρούνται οι αφίσες των πολιτικών κομμάτων…..ας διαβάσει το Νόμο με ανοιχτα μάτια…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.