Εικαστικές παρεμβάσεις στην Κοζάνη από τη συνεργασία του Δήμου με το Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

zxjfydkyswkywtju4rwu5t6wtujwstj

Ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Κοζάνης με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την πραγματοποίηση εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους σε κεντρικά σημεία της Κοζάνης, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και την σταδιακή αναμόρφωσή της.

Πρόθεση του Δήμου Κοζάνης είναι να δημιουργηθούν εικαστικά έργα που θα διαμορφώσουν την σύγχρονη αισθητική της πόλης, προσδίδοντας στην Κοζάνη το γνώρισμα μιας δυναμικής πόλης με διεθνή χαρακτήρα. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν από νέους καλλιτέχνες, φοιτητές του ΤΕΕΤ, ενώ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων θα υπάρχει καλλιτεχνική και επιστημονική επίβλεψη από καθηγητές της σχολής.

Οι τέχνες μπορούν να προσδώσουν σε μια πόλη ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, συμβάλλοντας στη γενικότερη ανάπτυξή της, και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Ο Δήμος Κοζάνης προγραμματίζει μια σειρά παρεμβάσεων που θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.